Doğuran Kadın Daha mı Zeki Oluyor?

Hamile kalan ve çocuk doğuran kadınlar daha mı zeki oluyor? Yapılan araştırmalar kadının zekasının doğumdan sonra daha da geliştiğini ve çocuğun pozitif katkıda bulunduğunu ortaya koydu.

18.10.2019-10:49 - (Son Güncelleme: 18.10.2019-10:38)

Doğum yapmak ilerleyen yaşlarda kadınları daha zeki bir hale getiriyor. 12 bin hastanın MR görüntülerinin incelenmesinin ardından, doğum yapan kadınların, hiç doğum yapmamış kadınlara oranla beyinlerinin daha genç olduğu ortaya kondu.

SIK DOĞUM YAPANLAR DAHA  ZEKİ

Oslo Üniversitesinde yapılan araştırmada, orta yaşlarda bile beyinleri 6 ay daha genç kalan annelerin daha sık doğum yapması zekayı pozitif olarak etkiledği sonucu gözlendi. Yani her çocukta beynin gençleşme oranı yükseliyor. Uzmanlar bunun nedeninin hamilelikte salgılanan östrojen hormonuna bağlıyor. Hamileliğin bağışıklık sistemini güçlendirerek beyni iyi yönde etkilediğini düşünüyor.

Araştırmada yaş ortalamaları 54 olan orta yaşlı kadınların beyin MR'ları incelendi. Bu kadınların içinde 9 bin 500'den fazla kişi anneydi. Araştırma neticesinde anne olanların beyinlerinin biyolojik yönden 6 ay kadar daha genç olduğunu gözlemlediler.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal