Çayı Önce İçin Sonra Cildinize Sürün

Türk milleti olarak çayı çok severiz. En keyifli sohbetlerin vazgeçilmezi olan çayı, cildinize uygulayabileceğinizi de biliyor musunuz? İşte çayla yapabileceğiniz peeling etkili maske tarifleri.

18.10.2019-09:38 - (Son Güncelleme: 18.10.2019-09:24)

Asla vazgeçemediğimiz içeceklerden olan çayı, yüzünüze de sürebilirsiniz desek! Çay ile yapılan en etkili 2 maske tarifini sizin için derledik.

AKNE VE SİYAH NOKTALARI TEMİZLİYOR 

Çayın içinde bulunan B2,C ve E vitaminleri etkili bir peeling malzemesi olabilir. Çay ile yaptığınız peeling sayesinde ciltteki lekeler, akne ve siyah noktalarda kısa süre içinde temizlenecektir.

MALZEMELER

1 yemek kaşığı siyah çay, 1/4 bardak sıcak su, 1 yemek kaşığı organik bal
1 çay kaşığı limon suyu

YAPILIŞI

Öncelikle çayın üstüne sıcak suyu boşaltın ve 2 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Sonrasında süzüp çay tanelerini kaseye ayırın. Üstüne limon ve balı ekleyin. Hazırlanan karışımı gözlerinize dikkat ederek bütün cildinize uygulayın. 5 dakika bekletip sonra dairesel hareketlerle temizleyin.

MALZEMELER

Siyah çay, 1 tane muz

YAPILIŞI

İlk önce siyah çayı demleyerek maskeyi hazırlamaya başlayın. Demlenen çayı süzdükten sonra kenara alın. Üzerine muzu ezerek koyun. Ardından macun kıvamına gelene dek karıştırın. Yüzünüze sürüp 10 dakika süre ile bekletin ve soğuk su ile cildinizden temizleyin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal