Çubukta Bal Kabağı Topları Tarifi

Kabak tatlısını hep cevizle yeriz en çok üstüne tahin dökerek tüketiriz. Peki, hiç ballı ve çubukta kabak denediniz mi?

Çubukta Bal Kabağı Topları Tarifi

Kabak tatlısı sevenlere yeni bir tat hazırladık. Çubuklardaki bu ballı lezzet ile çocuklarınızı çok mutlu edeceksiniz.

MALZEMELER

300 gr bal kabağı

4 yemek kaşığı toz şeker

1 paket pötibör bisküvi

1 çay bardağı ceviz

1 paket vanilya

1 portakalın rendelenmiş kabuğu

1 tatlı kaşığı tarçın

NASIL YAPILIR?

Kabak dilimlerini koca parçalar biçiminde doğrayın. Tencereye koyup üstüne 1 çay bardağı su katıp pişirin. Güzelce yumuşadıktan sonra genişçe bir kaseye koyun. Şeker katıp çatalla ezin. Bisküvileri irice kırın bal kabağına katın. Tarçın, portakal kabuğu ve vanilyayı katıp güzelce karıştırın. Yavaşça yoğurun. Harçtan ceviz ebadında parçalar alıp yuvarlayın. Birer çubuğu üstlerine batırıp servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri