Çocuklara Kitap Okumayı Sevdirmenin Yolları

Yaz tatilinin başlamasıyla çocuklar defteri kitabı bir tarafa bırakıp tatilin tadını çıkarmaya başladı. Oysa kitap okumak için tatil engel değil. Aileler, çocuklarına kitabı zorla değil sevdirerek okutmalılar. Peki ama nasıl? Çocuklara kitap okumayı sevdirmenin yöntemlerini sizin için derledik.

23.07.2019-11:41 - (Son Güncelleme: 23.07.2019-11:30) Çocuklara Kitap Okumayı Sevdirmenin Yolları

Çocuğunuza kitap okumayı sevdirmek istiyorsanız ses tonunuzu iyi kullanın. Farklı ses tonlarıyla okuduğunuz kitaplar çocuğunuzun ilgisini daha çok çekmesine destek olacaktır. Çocuğunuzun yaşı eğer küçükse ses tonunuzu metnin gidişatına doğru fısıldayarak ya da  ilgisini çekecek biçimde okuduğunuzda dikkatini çekebilirsiniz. 

ÇOCUKLARA KİTAP OKUMAK NASIL SEVDİRİLİR?

-Çocuğunuza kitap okumayı sevdirmek adına ufak ödüllendirmelerde bulunun. Fakat bu ödüllendirme yöntemi ''kitabını bitirdin mi? Evet bitirdim. Ee hadi al bakalım o zaman'' şeklinde olmak yerine okuduğu kitaptan size bahsetmesine ve kitap üstüne ufak konuşmalar yaparak ''bu ödülü kitabını okuduğun'' için hatırlatmalarında bulunabilirsiniz.

-Bebeğiniz doğduktan sonra her gün ara vermeden dikkatini çekecek tonlamalarda kitap okuyabilirsiniz. Çocuğunuza kitap okuma alışkanlığını kazandırmak ve kitap okumayı sevdirmek istiyorsanız okul öncesi eğitim dönemindeki çocuğa gerek ses tonlamaları gerekse ufak çaplı canlandırmalar yaparak eğlenceli hale getirebilirsiniz.

-Evinizin bir köşesine mutlaka bir kütüphane oluşturun ve her fırsatta ordan seçip kitap okuyun. 

-Çocuğunuza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için onun sizi görebileceği gibi kitap okuyun. Sizin yapmadığınız bir alışkanlığı çocuğunuzun düzenli olarak yapmasını bekleyemezsiniz. O halde sizden de kazanabileceği bir alışkanlık olması için siz de kitap okuyun. 

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal