Cilt Lekelerini ve Ton Farklarını Makyajla Nasıl Eşitleriz?

Cildimiz bazen kızarabilir ya da olduğundan daha beyaz durabilir. Ton farklarını ve cilt lekelerini eşitlemek için makyajda hangi tonları kullanmalıyız? İşte makyajda yapmanız gereken o minik hileler...

08.04.2019-09:06 - (Son Güncelleme: 08.04.2019-08:51) Cilt Lekelerini ve Ton Farklarını Makyajla Nasıl Eşitleriz?

Ciltteki renk ton farklılıkları ve lekeler canınızı sıkıyorsa haberimize göz atın. Kozmetik ürünler ve doğru renk seçimleriyle kızarıklık, lekeler, koyu renk halkaların görüntüsü azaltılabilir, cilt aydınlanmış bir görünüme kavuşabilir. İşte cilt renklerini eşitlemek için kullanmanız gereken renk tonları...

KIZARIKLIĞI YATIŞTIRMAK İÇİN: Rahatsız edici kırmızılıklarla ya da akneyle karşılaştığınızda yeşil, sizin en sakinleştirici yoldaşınız olacak. Sebebi renk skalasında yeşil ve kırmızı renklerin birbirinin zıttı olması; bu iki renk birbirini en iyi şekilde nötrleyecek.

LEKELERİ GİZLEMEK İÇİN: Koyu lekeler, sivilce izleri, melazma gibi pigmentasyon eşitsizliklerine sebep olan hallerde sarı renkte ince bir kapatıcı kullanmanız sorununuzu büyük ölçüde giderecektir. Tabii tüm yüzünüz lekelerle kaplıysa o zaman en iyisi sarı baz kullanmak olacak. Sarı rengin bir bonusu da ciltte oluşan kılcal damarları da kapatıyor olması.

KOYU HALKALARI AZALTMAK İÇİN: Kırmızı corrector ürünler, gözaltındaki mavimsi koyu halkaları bastırır ve görünümlerini azaltır. Eğer cilt tonunuz açık ya da ortaysa, turuncu renkte bir ürün tercih edin. Eğer esmer tenliyseniz, kırmızı renkte bir ürün sizin için en ideal olanı.

AYDINLIK KAZANDIRMAK İÇİN: Yorgun musunuz? Tek yapmanız gereken cildinize mavi ya da mor alt tonlu makyaj bazı uygulamak! Bu renkler cildinizdeki mat ve solgun görünümü anında gölgeleyecek ve size canlılık kazandıracak.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal