Cilt İçin En İyi Yağ Hangisidir?

Doğal yağlar, kozmetik ve sağlık ürünlerinde sıklıkla kullanılır. Nebati özelliğe sahip olan bu yağlar, farklı cilt sorunlarının çözülmesi, cildin daha güçlü bir hale gelmesi ve daha sağlıklı bir görüntü kazanması için rahatlıkla kullanılabilir. Peki, bu yağlar nelerdir? İşte detaylar…

18.02.2020-12:37 - (Son Güncelleme: 18.02.2020-12:15) Cilt İçin En İyi Yağ Hangisidir?

Daha sağlıklı ciltler için doğal yağlardan yararlanabilirsiniz Cildiniz için kullanabileceğiniz doğal yağları sizin için bir araya getirdik. İşte cildinizde kolaylıkla kullanabileceğiniz yağlar…

TATLI BADEM YAĞI

Bol miktarda A ve K vitamini içeriğe sahiptir. Cildin nemini kazanmasına yardımcı olur, çatlak oluşumlarına karşı bakım sağlar ve saçlarında gürleşmesini sağlar.

JOJOBA YAĞI

Saç ve cilde mesaj yapılarak uygulandığında, nemlendirme, elastikiyet ve bakım imkanı sağlamaktadır. Özellikle akne eğilim sorunu için karşı bakım gerçekleştirmek açısından kullanıldığı gibi saç için kullanıldığında da canlılık ve yumuşaklık katar.

KANTARON YAĞI

Ciltte oluşan lekelere karşı bakım sağlaması ile bilinen kantaron yağı, pürüzsüz bir cilt için yardımcı olurken, bebeklerde pişik bakımı için de kullanılabilir.

ARGAN YAĞ

Bilhassa saç bakımında kullanılan argan yağı, saçlara parlaklık kazandırırken, cilt sorunları üzerinde de etkilidir. Özellikle rahatlama ve dinlenme için masaj yağı olarak da kullanılabilir.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Hindistan cevizi yağı, özellikle saç bakımında kullanılır. Saçlara parlaklık kazandırır. Saç bakımı için maskeler veya krem şeklinde kullanılabilen bu yağ, cilt bakımında da kırışıklıklara karşı oldukça etkilidir.

LAVANTA YAĞI

Çok naif bir kokuya sahip olduğu için parfüm şeklinde de kullanılan lavanta yağı, saç diplerini besleyebilir. Kepeğe karşı bakım için kullanılır. Aynı zamanda uykuyu dalmayı kolaylaştırır. Banyo suyuna katıldığında, vücut sorunlarını giderir ve yorgunluğa karşı gayet çok iyi gelmektedir.

SHEA YAĞ

Shea yağı ise cilt nemlendirici, elastikiyet kazandırıcı ve besleyici bir yapıya sahiptir. A, D, E ve F vitamini açısından zengin olan bu yağ, parlak ve canlı saçlar için tercih edilir.

PORTAKAL ÇİÇEĞİ YAĞI

Özellikle cilt yanıklarının tedavisinde kullanılan bu yağ, yanık izlerini ortadan kaldırmaya da yardımcı olabilmektedir.

KAMELYA YAĞI

Çabuk emilen yapısı ile birlikte cilde pürüzsüzlük sağlamak, yaşlandırıcı etkiden kurtulmak ve yıpratıcı etkiyi gidermek için kullanılabilir. Özellikle hassas, kuru ve olgun ciltler için tercih edilebilir.

TAMANU YAĞI

Madagaskar kökenli elde edilen bu yağ koyu yapılı bir özelliğe sahip olarak, cildi sakinleştirir ve kesiklerde tedavi edici bir etkiye sahiptir.

ZEYTİNYAĞI

Tüm bu yağların dışında özellikle yüzyıllardır kullanılan zeytinyağı ise cilt ve saç bakımı için nemlendirici etkisi, antioksidan özellikleri, besleyici özelliği ve yumuşatıcı yapısı ile tercih edilmektedir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal