Mermer Üzerindeki Yağ Lekeleri Nasıl Çıkar?

Son zamanlarda yemek masalarında da sıklıkla kullanılan mermer son derece dayanıklı bir malzemedir. Dekorasyona zenginlik katan mermer mutfak ve banyolarda da kullanılır. Özellikle mutfak tezgahlarında kullanılan mermerlerin üzerinde birçok leke oluşur. Mermer üzerindeki zorlu yağ lekeleri nasıl temizlenir?

18.02.2020-11:37 - (Son Güncelleme: 18.02.2020-11:23) Mermer Üzerindeki Yağ Lekeleri Nasıl Çıkar?

Özellikle mutfak ve banyolarda kullanılan mermerler üzerinde birçok leke oluşur ve zamanla matlaşır. Mermer yüzeylerinizin ilk günkü gibi parlamasını istiyorsanız sizin için hazırladığımız bu yöntemi deneyebilirsiniz.

YAĞ LEKELERİNİN TEMİZLİĞİ

Mutfakta kullanılan mermer tezgâhlar granit tezgâhlara göre daha zor temizlenir. Bunun için ağır içerikli maddeler kullanmadan önce klasik yağ çözücü spreyler kullanabilirsiniz. Sıcak su, yağ çözücü sprey ve sert bir fırça ya da bulaşık teliyle hafifçe tezgâhın üzerini ovalayabilirsiniz. Fakat yine de yağ lekelerinden kurtulamadıysanız; son çare olarak benzini deneyebilirsiniz. Uygulamaları aynı gün içinde yapmamaya ve benzini kullanırken dikkatli olmaya özen gösterin. Çünkü hem yağ çözücü hem benzin tehlikeli maddelerdir. Benzini çok az bir miktar tezgâha dökün ve tel ile ovalayarak temizleyin. Daha sonra sadece su ile iyice durulayın. Benzin yanıcı bir madde olduğu için bir süre ateşle yaklaşmayın. Leke çıktıktan sonra benzinin uçup gitmesi için zaman tanıyın.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal