Sarımsak Yağının Faydaları

Sarımsağın pek çok yararı mevcut. Kanseri önleyen ilaç diye bildiğimiz sarımsağın yağı ise daha fazla yarara sahip. Peki, sarımsak yağının faydaları nelerdir? Sarımsak yağının saça faydası nedir? Sarımsak yağının sakala faydası var mı?

06.11.2019-09:38 - (Son Güncelleme: 10.02.2022-14:10)

Sarımsağın yemekler üzerindeki etkisin hepimiz biliyoruz. Peki sarımsak yağının insan sağlığı için ne kadar yararlı olduğunu biliyor musunuz? Son dönemlerde oldukça merak edilen ve araştırılan sarımsak yağı hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledik.

Yüksek antioksidan barındırması ve tetikleyici doğası nedeniyle, sindirim suyu, bağırsaktaki kabızlık ve iltihap için oldukça etkili bir çözüm olabilir. Sindirimi iyileştirmeye destek olabilir ve hatta türlü gastrointestinal kanserler riskini düşürebilir.

Pek çok kişi, yüksek tansiyon, yüksek kan şekeri, yüksek kolesterol ve obezite eşlik etmeye meyili olan metabolik sendromun tedavisinde sarımsak yağından faydalanıyor. Bu yağdaki antioksidanlar bu sendromu direkt şekilde etkileyebilir, risk etmenlerinin tamamını azaltır ve metabolik aktiviteyi uygun hale getirir. 


Alın alanına  az miktarda sarımsak yağı sürmek veya yağı az miktarda tüketmek, kılcal damarların iltihaplanmasını hızla azaltabileceğini ifade etmektedir. Bu migren ve baş ağrısı meydana gelmesini azaltabilir. 

Allicin, tanıdığımız en esnek ve kuvvetli antioksidanlardan yalnızca bir tanesidir, aynı zamanda sarımsak yağı içinde son derece yüksek konsantrasyonda yer alır. 

Oksidatif stres azaltmaya, kanser ihtimalini düşürmeye veya erken yaşlanmayı engellemeye çalışıyorsanız, bu yağı kullanmanız önerilir.

SARIMSAK YAĞININ SAÇA FAYDALARI

Sarımsak yağı hakkında en çok merak edilen bir diğer konuda, sarımsak ağının saç üzerindeki etkisi. Saç içinde oldukça besleyici özelliği olan sarımsak yağının ile ilgili önerilerde bulunan uzmanlar, ''Saç dökülmesi sorununu hemen hemen herkes yaşamıştır. Bu sorun bazen genlerden kaynaklı doğuştan gelmekte bazen de çevresel faktörler sebep olmaktadır. Çevresel faktörler çoğunlukla hava, su, yediğimiz besinler, bayanların kullandığı saç boyaları gibi uzayıp giden bir listedir. Bu durumda doğal bakım kürleri ve maskeleri en iyi ve hesaplı çözüm olabilir. Bu doğal ürünlerden biri olan sarımsak yağının saça faydaları arasında zayıflayan saçları güçlendirmesine, saçlarda ki kırıkları azaltmasına, saç dökülmesine ve dökülen saçların tekrar çıkmasına yardımcı olmasını sayabiliriz. Sarımsak yağının saça faydaları kötü beslenme nedeniyle sağlıklı saçlar için gerekli olan vitamin ve minerallerin alınamadığı, saç derisinde ve saç köklerinde sorunların görüldüğü, saç derisinde oluşabilecek ve saçların dökülmesine neden olabilecek mantar enfeksiyonu gibi cilt hastalıklarının görüldüğü durumlarda ortaya çıkıyor.

Sarımsak içeriğinde ki antimikrobiyal bileşenler, kalsiyum ve vitaminlerle bu tip nedenlerle oluşan saç dökülmesini engellemek için kullanılabilir. Ayrıca sarımsağın kan dolaşımını da artırdığı bilinmektedir. Bu özeliği ile saç derinize olan kan akışını artırarak saç köklerinin daha fazla oksijene kavuşmasına dolayısıyla güçlenmesine katkıda bulunabilir. Sarımsak yağını şişelenmiş halde aktarlarda bulmanız mümkün'' açıklamasında bulundu. 


SARIMSAK YAĞININ SAKALA FAYDALARI

Sarımsak yağı ile saç dökülmesinde görülen gerileme akıllara, ‘sarımsak sakal çıkarır mı?’ sorusunu getiriyor. Birçok kişinin merak edip araştırmasının üzerine bir firma, sarımsak yağının sakal çıkardığına dair ürünler ortaya çıkardı. Hatta bu tanıtımlarda sarımsak yağı kürü ile ilgili çeşitli tarifler paylaşıldı. 

Ancak tüm bu haberlere kıyasla, sarımsak yağının sakal çıkarmasına dair herhangi bir bilimsel çalışma bulunmamaktadır. Herhangi bir kaynakta bu duruma dair yayımlanmış bir makale ya da çalışma bulunmamaktadır. Her şeyden önce şunu da belirtmekte fayda var. Her ürün herkes için aynı değerde faydalıdır diye düşünmek zaten yanlış bir yaklaşımdır. Ancak bilimsel etkileri kanıtlanmış olan aktif uyarıcı maddeler ve gerekli vitamin takviyeleriyle zenginleştirilen sakal serumlarının kullanımı sakal çıkarma konusunda daha doğru bir hamle olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal