Cildi Besleyen ve Işıltı Veren Sevdiğimiz Yağlar

Aktarlardan, ya da eczanelerden satın alabileceğiniz birçok yağ çeşidi vardır ve bu yağların da cildiniz için epey faydası mevcuttur. Fakat hangi yağı satın alacağınıza karar vermeden evvel cildinizi iyi tanımanız, düzelmesini istediğiniz sorunu bilmeniz gerekmektedir.

20.04.2019-14:54 - (Son Güncelleme: 20.04.2019-14:38) Cildi Besleyen ve Işıltı Veren Sevdiğimiz Yağlar

Peki, hangi cilt tipleri için hangi yağları kullanmak gerekmektedir, hangi yağlar hangi cilt problemlerine iyi gelmektedir, hangi tip yağlar seyreltilmeden kullanılmamalıdır? İşte tüm bu soruların cevabını içeriğimizde bulacaksınız. 

CİLDE İYİ GELEN DOĞAL YAĞLAR

Argan Yağı

Argan yağı E Vitamini, omega 3 yağ asitleri ve antioksidanlar içerir. Argan yağının özellikle ince çizgiler ve kuru ciltler için oldukça yararlı olabileceği bilinmektedir.

Avokado Yağı

E Vitamini ve omega 3 açısından zengin olan bu yağın düzgün hücre fonksiyonlarına ve iltihabın azaltılmasına faydalı olduğu bilinmektedir. Avokado yağı özellikle hassas, kuru, kaşıntılı ve yaşlanma belirtileri olan ciltler için uygundur.

 

Jojoba Yağı

Jojoba yağının yapısı cildimizin doğal yağlarına çok benzer ve bu sebeple de kolay emilim sağlanır. Çinko ve bakır gibi mineraller ile B ve E Vitaminleri açısından zengin olması nedeniyle dermatologlar tarafından da önerilmektedir. Jojoba yağı ayrıca cildin kuvvetlenmesine de yardımcı olur.

Lavanta Yağı

Akne eğilimli cildi olan kişilerin kullanımına elverişli olan lavanta yağı doğal bir antiseptik ve dezenfektandır. Lavanta yağı kullanmış olduğunuz diğer cilt ürünlerinizin performansını da arttırabilir. Fakat lavanta yağını taşıyıcı bir yağ ya da su ile seyrelttikten sonra kullanmanız önerilir.

Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yağı, gözeneklerdeki bakterilerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Her ne kadar doğal bir ürün de olsa tahrişlere sebep olabileceği için bütüne uygulamadan önce küçük bir bölgede denenmelidir.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal