Patlıcan Salatasıyla Doldurulmuş Kırmızı Biber Nasıl Yapılır?

Akşama hazırlayacağınız ana yemeğin yanına enfes bir biber dolması istemez misiniz? Ancak bu sefer içi patlıcan salatası dolu olacak. Aromatik tütsülü lezzetli bir besin olan patlıcan ile kırmız biberin harika buluşmasını sofralarınıza taşıyın.

20.04.2019-13:50 - (Son Güncelleme: 20.04.2019-13:37) Patlıcan Salatasıyla Doldurulmuş Kırmızı Biber Nasıl Yapılır?

Hergün sofraya ne koysam diye düşünerek kafamızı patlatırız. Bilhassa ana yemeğin yanına hergün aynı şeyleri koymak istemeyenler için harika bir önerimiz var. Patlıcanı seviyor kırmızı biberden vazgeçemiyorsanız deneyeceğiniz bu tarif sizin oldukça işinizi görecektir. Gelin hepberaber hafif acısıyla iştahımız açacak nefis tarife bakalım.

PATLICAN SALATASI DOLGULU KIRMIZI BİBER

Malzemeler:

1 kg bostan patlıcanı
100 ml zeytinyağı
20 ml limon suyu
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber
1 kg kırmızı kapya biberi

Hazırlanışı:
Patlıcanları ocakta ya da fırında pişirin. Ocakta ızgara yaparsanız daha aromatik tütsülü ve lezzetli bir patlıcan salatası elde edersiniz. Sarımsakları mutfak robotundan geçirdikten sonra, zeytinyağı ve limon suyu ile karıştırın. Pişirdiğiniz patlıcanların kabuklarını soyun ve bu sosun içine ekleyin. Kırmızı kapya biberlerini ızgaralayın, üst tarafından bir delik açın, içindeki çekirdekleri bu delikten çıkartın. Bir sıkma torbası yardımıyla patlıcan salatasını kapya biberlerin içine güzelce doldurun.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal