Çikolata Kaplı Un Helvası Tarifi

Annenizin yaptığı un helvası en sevdiğiniz tatlılardansa ve çikolatadan da vazgeçemiyorsanız işte ikisini buluşturan harika bir tarif. Evde az malzeme ile hazırlayacağınız bu enfes tarifi gelin birlikte öğrenelim.

04.11.2019-13:07 - (Son Güncelleme: 04.11.2019-12:46)

Çikolata kaplı enfes bir un helvası denemek ister misiniz? Hafif tatlılardan olan çikolatalıun helvasını yapmak için neler gerekli işte cevabı.

ÇİKOLATALI UN HELVASI

MALZEMELER: 

125 gram tereyağı,1 su bardağı un,0,5 su bardağı su,0,75 su bardağı süt,0,75 su bardağı toz şeker,60 gram çikolata

HAZIRLANIŞI: 

Tereyağını yapışmayan tabanlı bir tencereye koyun ve eridikten sonra içine un eklemesi yapın.Tahta bir kaşık ile, unla tereyağı güzelce birbirine geçene ve unun rengi iyice koyulaşana kadar yaklaşık 20 dakika süresince hiç durmaksızın kavurun.
Ayrı bir kabın içinde toz şeker, su ve sütü karıştırın. Yeterince kavurduktan sonra tereyağlı una bu karışımı yavaş, fakat hızlı bir olarak karıştırarak ilave edin.

Helvanız bütün şerbeti çekip, iyice koyulaşana kadar kavurun ve sonrasında ocağın altını kapattıkan sonra ılıklaşması adına kenara koyun. Helva  ılıklaştığında, çikolatayı benmari usulü eriterek un helvasına elinizle top şekil verin. Un helvalarını eritilmiş çikolata da gezdirip, kaplayın ve yağlı bir fırın kağıdı üzerine donmaları için bırakın.Tamamen soğuyunca servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal