Bulaşık Makinesi Nasıl Temizlenir?

Bulaşık makinesi nasıl temizlenir? Bulaşık makinesinin temizliğinde nelere dikkat edilmelidir? Sirke temizlikte nasıl kullanılır? Makinenizi temiz tutmak için yapmanız gerekenler...

14.06.2019-09:40 - (Son Güncelleme: 14.06.2019-09:19)

Bulaşık makinesi belki de biz kadınlara verilmiş en büyük hediye... Zamandan emekten sudan tasarruf edebildiğimiz makineler sayesinde ailemeze daha fazla zaman ayırailiyoruz. Peki temizliğini nasıl yapmalıyız? İşte en doğal ve pratik yöntemler.

ARAP SABUNU VE KARBONATIN GÜCÜ  

Öncelikle makinemizin fişinin takılı olmadığından emin olmamız gerekiyor. Ardından makinemizin alt ve üst raflarını çıkararak kirli ve paslı kısımları buluyoruz. Arap sabunu ve karbonatı bir kasede karıştırarak bu karışım ile tüm telleri ovuyoruz.

EN ÇOK KİRLENEN YER FİLTRE VE TABAN  

Bulaşık makinesinin kapağının altında çok fazla kir ve yağ birikebilir. Çünkü bu kısma daha az su gitmektedir. Bulaşık makinesinin filtresini çıkarıp yine arap sabunu ve bol sirkeli suyla temizlemeliyiz. Makinemizin lastiğinin temizliğinde ise diş fırçasını kullanmak oldukça kolaylık sağlayacaktır. Karbonatlı fırça ile lastikleri iyice ovmak gerekiyor.

GERİSİNİ SİRKEYE BIRAKIN  

Temizlenen rafları yerlerine yerleştirdikten sonra ise en kolay olan son adım da sıra. Makinemiz boş haldeyken içerisine bir kaba koyduğumuz elma sirkesi ile işlemimizi solandırıyoruz. Bu işlemi yaparken makineyi uzun programda çalıştırmayı ve detarjan gözüne karbonat koymayı ihmal etmememiz gerekiyor. Bunları yaptığınızda hem tertemiz hem de parlak bir bulaşık makinesine sahip olabiliriz.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal