Bu Yöntemle Daha Uzun Kullanabilirsiniz

Kesme tahtalarının üzerinde zamanla oluşan kesikler bakteri ve mikropların çoğalmasına sebep olur. Bu da insan sağlığı için oldukça zararlıdır. Peki, kesme tahtalarının temizliği nasıl yapılmalıdır? Daha uzun kullanmak için ne yapılır?

Bu Yöntemle Daha Uzun Kullanabilirsiniz

Kesme tahtalarının üzerinde zamanla oluşan kesikler bakteri ve mikropların çoğalmasına sebep olur. Bu da insan sağlığı için oldukça zararlıdır. Peki, kesme tahtalarının temizliği nasıl yapılmalıdır? Daha uzun kullanmak için ne yapılır?

KESME TAHTASI TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

Kesme tahtalarınızı kullandıktan sonra üzerinde kalan yiyecek parçalarını bir bez veya kağıt havlu yardımıyla temizleyin. Daha sonra dezenfekte etmek için bir sprey şişesine sirke ile ya da 1’e 1 sirke ve su karışımı ile doldurun ve ahşap bloğunuzu serbestçe püskürtün. Temiz bir bez veya kağıt havluyla üzerini silin ve 15 dakika boyunca kurumasını bekleyin. Kesme tahtalarınızı her ay 1 kere olacak şekilde yağlayın. Bu işlem tahta için önemli bir işlemdir. Yağlama işleminden sonra yağın tahtaya iyice nüfus etmesi için bir süre beklemelisiniz. Kesme tahtası, genellikle mineral yağ veya mineral yağ ve balmumu karışımı kullanılarak yapılır. Zeytin ya da ayçiçeği gibi bitkisel yağlar, yağlama için kullanılmaz. Diğer iyi bir seçenek olan tung yağı ve keten tohumu yağıda kullanılabilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR