09.01.2020-18:04 (Son Güncelleme:28.04.2024-23:09)


1

Zararlı mikroplardan korunmak ve hastalıklara yakalanmamak için çeşitli yöntemler denense de çok sık kullanılan bakteri ve mikrobun üremesine neden olan eşyaların yerlerinin değiştirilmesi çoğu kez göz ardı ediliyor. Evde sağlıklı yaşam şartlarının sağlanması için sık sık değiştirilmesi gereken eşyaları sizin için bir araya getirdik…



2

Diş Fırçası

Diş Fırçası

Özellikle soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklardan sonra diş fırçalarının değiştirilmesi gerekir. Gribe bağlı olarak oluşabilecek ağız yaraları ağız ve diş sağlığı açısından oldukça önemlidir.



3

Doğrama Tahtası

Doğrama Tahtası

Doğrama tahtaları belli bir kullanımdan sonra değiştirilmesi bakteri ve mikrop üremesini engellemek için oldukça önemlidir. Kesme tahtalarının üzerinde zamanla oluşacak kesik ve oyuklar bakteri ve mikropların aradıkları ortamlardır. Buralara yuvalanarak insan sağlığını ciddi anlamada etkilemektedirler.



4

Banyo Lifi

Banyo Lifi

Banyo lifleri mikrop ve bakterileri en çok barındıran eşyalardan birisidir. Banyo lifleri vücuda sürekli değdiği için içinde barındırdığı mikrop ve bakterilerin vücuda yayılmasını sağlar. Bu da insan sağlığını olumsuz yönde etkileyerek çeşitli hastalıklara davetiye çıkarır.



5

Mutfak Süngerleri

Mutfak Süngerleri

Mutfak süngerleri de diğer eşyalar gibi mikrop ve bakterilerin en çok uğradığı eşyalardan birisidir. Mutfak süngerlerinin de belli bir kullanımdan sonra değiştirilmesi gerekir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr