Bebeğiniz 3 Adımda Memeyi Bırakacak

Bebeğinizin gelişimi için memeyi bırakması gerekir fakat anneler için bu süreç o kadar da kolay değildir. peki bebeğinizi memeden nasıl ayırmalısınız?

08.11.2019-13:10 - (Son Güncelleme: 08.11.2019-12:40)

Şimdi size sunacağımız tavsiyelerle bebeğinizin kolaylıkla memeden ayrılmasını sağlayacaksınız .

1.AŞAMA:

 Bebeğinizin memeyi bırakabilecek zamanda olduğuna emin olun. Katı gıdaları yerken zorluk çekmemeli, bardaktan su içebilmeli, kendini rahatsız edecek ortam ve değişikliklerin içinde olmamalı ve bebeğiniz yaşına uygun aktivitelerle, oyun içinde, yeni arkadaş ve insanlarla rahatiletişim içinde olmalı.

2.AŞAMA:

 Memeyi aniden bıraktırmayın. yavaş yavaş keserseniz daha sağlıklı bir bırakma dönemi yaşarsınız. Bebeğiniz uyandığında ve aç olduğunda ona katı gıda yedirin. Aç olmadığı halde memeyi ısrarla istiyorsa ona uyum sağlayın. O istemedikçe emzirmeye kalkmayın. Katı gıdalara geçişle birlikte sizin süt üretiminiz de azalacağından memenizin şişmesi ve sizi rahatsız etmesi de en aza inecektir.

3. AŞAMA:

 Özellikle uyumadan önce anne sütü isteyebilir. Annenin göğsünde uykuya dalmak onlar için rahabilite olabilir. Ama bu, memeden ayırmayı zorlaştıran bir durumdur. Bu sebeple uyumadan hemen önce meme vermemeye çalışın. bebeğinizin babası ya da sevdiği başka biri uyutsun. Başka aktivitelerle, kalabalık ortamla bebeğinizin aklından meme fikrini uzaklaştırmaya çalışın. Gün içerisinde de emme zamanlarını oyun oynayarak, parka giderek ve başka çocuklarla beraber olmasını sağlayarak değerlendirin.


Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal