Banyo Camları Nasıl Temizlenmeli?

Duşakabinler uzun süre silinmeden kullanıldığında camında lekeler ve tortular oluşmaktadır. Cam ve plastik bağlantı noktalarında küflenmeler, neme bağlı olarak bakteri oluşumu meydana gelebilir. Peki banyo camlarını nasıl silmek gerekir?

20.04.2019-15:08 - (Son Güncelleme: 20.04.2019-14:55) Banyo Camları Nasıl Temizlenmeli?

Banyo camları nasıl temizlenmelidir? sorusuna, ilk olarak banyo temizliği sık sık yinelenmelidir! diye cevap verebiliriz. Sık temizlenmeyen banyoda kirlerin çözünmesi daha zor olur.
Banyodan çıkarken duşakabin camında biriken suyu küçük bir çekpas yardımıyla silerseniz, uzun süreli bir temizlik sağlayabilirsiniz.

DUŞAKABİNLERİ SİLME YÖNTEMLERİ

Sirke ve Karbonat

Duşakabin camınI en iyi temizleme yöntemlerden biri saf sirke ve karbonat karışımıdır. Bir kabın içinde karbonat ve saf sirkeyi macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Bir sünger yardımıyla macundan alarak duşakabin camına sürün. Yüzeye yayılan tabakayı, 15-20 dakika kadar bekletin. Ardından su ve sünger yardımıyla kalıntı kalmayacak şekilde iyice ovarak durulayın.


Yağmur Kaydırıcı

Duşakabin camlarının kusursuz görünmesini sağlayacak bir diğer yöntem de, yağmur kaydırıcı spreylerdir. Genelde araba camları için kullanılan bu spreyler duşakabin camları için de kullanışlıdır. Yağmur kaydırıcıları büyük marketlerde veya araba malzemeleri satan mağazalardan alabilirsiniz. Bu spreyi cama sıkarken, camın mutlaka kuru olmasına özen gösterin. Sirke-karbonat karışımı ile yaptığınız temizliğin ardından iyice kuruladığınız cama bu ürünü sıkın. Sonrasında mikrofiber bez veya bir kâğıt havlu yardımı ile iyice yedirerek silin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal