Banyo Perdesi Nasıl Temizlenir?

Banyo perdeleri suya dayanıklı olsalar da sürekli suya maruz kaldıklarından dolayı küflenme ve deforme olabilirler. Buna benzer nedenlerden dolayı banyo perdesi temizliği için size birkaç tavsiyemiz var.

01.03.2019-15:57 - (Son Güncelleme: 01.03.2019-15:53) Banyo Perdesi Nasıl Temizlenir?

Banyo perdeleri suya dayanıklı olsalar da sürekli suya maruz kaldıklarından dolayı küflenme ve deforme olabilirler. Buna benzer nedenlerden dolayı banyo perdesi temizliği için size birkaç tavsiyemiz var. İşte detaylar...

Banyo Perdesi Nasıl Temzilenir?

Plastik banyo perdelerini çamaşır makinesinde yıkayıp, sonra asarak kurutabilirsiniz. Eğer banyo perdeniz makinede zarar görecek yapıda bir perde ise mutlaka elde yıkayınız.

Boraks ve Sirke

Banyo perdesindeki izleri temizlemek için leke çıkarıcı kullanabilirsiniz. Yarım bardak boraks, Yarım bardak sirke ve 2 bardak suyu karıştırınız. Hali hazırda olan karışımı perde üzerindeki küflü veya kireçli yerlerin üzerine uygulayınız. 10 dakika bekletip, temiz bir süngerle temizleyiniz.

Beyaz Sirke

Beyaz sirke ve tuzu karıştırarak bir temizleme macunu elde edebilirsiniz. Elde ettiğiniz macunu banyo perdesindeki küflü yerlere uygulayınız. 2 veya 2 buçuk saat macunun kurumasını bekleyiniz. Daha sonra temiz nemli bir bezle macunu siliniz.

Bulaşık Deterjanı

2 çay kaşığı bulaşık deterjanı ile 1 fincan çamaşır suyunu karıştırınız. Karışımı perdenin küflü kısımlarının üzerine sürünüz. Lekelerin çıktığını fark edene kadar bekletiniz ve sonrasında perdeyi durulayınız.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal