Ev Temizliğini Kolaylaştıracak Tavsiyeler

Ev temizliği kadınların en fazla zamanını alan durumlardan biri. Çalışan kadınlar içinse bu durum daha büyük bir sıkıntı. Pratik ve kolay yoldan temizlik yapmak kadınlar için oldukça önemli. İşte ev temizliğini kolaylaştıracak tavsiyeler...

01.03.2019-15:23 - (Son Güncelleme: 01.03.2019-15:17) Ev Temizliğini Kolaylaştıracak Tavsiyeler

Ev temizliği kadınların en fazla zamanını alan durumlardan biri. Çalışan kadınlar içinse bu durum daha büyük bir sıkıntı. Pratik ve kolay yoldan temizlik yapmak kadınlar için oldukça önemli. İşte ev temizliğini kolaylaştıracak tavsiyeler...

EV TEMİZLİĞİNE NEREDEN BAŞLANIR?

Ev temizliğine en az kullanılan odadan başlarmanızda fayda var. Çünkü çok fazla kirli olmayan oda temizlik kovasındaki suyunuzun hemen kirlenmemesine yardımcı olacaktır. Odada halı mevcutsa elektrik süpürgesi veya normal süpürge ile süpürebilirsiniz. Daha sonra kokulu bir zemin deterjanı ile yerleri vileda yapabilirsiniz.

SU TEMİZ OLMALI

Temizliğe devam edimesi gereken ikinci yer ise mutfak olmalıdır. Mutfağın temizliğinde en önemli nokta suyun temiz olmasıdır. Suyun pisliği anında kötü bir koku bırakabilir. Mutfak koku çekme konusunda çok hassas bir mekandır. Öncelikle zemini silmeniz iyi olur. Daha sonra kilimi veya halıyı süpürebilirsiniz. Ocağı, lavabo içini temiz bırakmadıysanız her ne kadar temizlik yapılmış da olsa kötü kokular gitmeyecektir.

MUM KÖTÜ KOKUYU ÇEKER

Sonraki mekan yatak odası olmalıdır. Yatak odasında temizlik yaparken odanın merkezine mum yakıp koyabilirsiniz. Mum kötü kokuları içine çekerek kötü kokuyu hapsedecektir. Öncelikle odada halı varsa derinlemesine süpürünüz. Halının üzerindeki partiküller sizi hasta edebilir o nedenle iki kez üst üste süpürme işlemi yapmanızda fayda vardır. Süpürme bittikten sonra zemini derinlemesine temizlemeniz gerekir.

KÜFLENMELERE DİKKAT!

Suyunuzu değiştirmek için ara verebilirsiniz. Şimdi banyo ve tuvalet temizliğine geçebilirsiniz. Banyonun zemini her duştan sonra ıslak kaldığı için bazı yerlerde yosun veya küflenmeler olabilir. Bu nedenle o lekelerin üzerine ve banyo köşelerine biraz karbonat serpip bekletiniz. Daha sonra temizleme işlemine başlayabilirsiniz.

EN SON ANTRE

En son salon ve antre bölgelerini temizleyebilirsiniz. Bu bölgelere geçmeden suyu değiştirirseniz iyi olur. Salonda tozu alıncak eşyalar fazla ise öncelikle toz alma işlemini bitiriniz. Daha sonra halıları süpürünüz. Şagi tarzında peluş halı modeli kullanıyorsanız onları önce boş bir alanda çırpınız. Daha sonra dağılan pislikleri elektrikli süpürge ile çekiniz. Süpürme işlemi bittikten sonra vileda uygulayabilirsiniz. Temizliğe bitiş yeri olarak antreyi seçebilirsiniz. En kirli bölge olduğu için derin bir temizlik yapmanız gerekebilir. Suyun rengine göre su değiştirip silme işlemine tekrar edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal