Bakımlı Olmanızı Sağlayacak Salatalar

Çoğu kadın saçından tırnağına kadar bakımlı görünmek ister. Bunun için sağlıklı beslenmek oldukça önemlidir. Sizin için vücudunuzun birçok bölümüne bakım yapacak mucize salataları derledik.

27.02.2019-16:56 - (Son Güncelleme: 27.02.2019-16:50) Bakımlı Olmanızı Sağlayacak Salatalar

Çoğu kadın saçından tırnağına kadar bakımlı görünmek ister. Bunun için sağlıklı beslenmek oldukça önemlidir. Sizin için vücudunuzun birçok bölümüne bakım yapacak mucize salataları derledik. İşte detaylar...

SAÇLAR

Sağlıklı ve parlak saçlar için ıspanak salatasından faydalanabilirsiniz. Ispanakları sirkeli suda iyice yıkayın daha sonra çok iri olmayacak şekilde doğrayınız. İçerisine 2 tane ufalanmış ceviz ve bir tane rendelenmiş sarımsak ekleyiniz. Zeytin yağı ve limonla tatlandırdıktan sonra günde bir kase tüketiniz.

EL VE TIRNAK

El ve tırnak bakımınız için antioksidan oranı yüksek maydanoz ve havuçtan yardım alın. Havuç ve maydonozları kesip bir kaseye koyunuz. Tatlandırmak için içerisine zencefil ve zeytin yağı ekleyin. Bu özel salata tırnaklarınızı güçlendirir ve ileri yaşlarda ellerde görülebilecek lekeleri engeller.

GÖZ

Bilgisayar ve cep telefonlarından dolayı göz yorgunluğu artar. Çağımızın rahatsızlığı olan göz yorgunluğunu yaşamak istemiyorsanız orman meyvelerinin vitamin ve minerallerinden faydalanabilirsiniz. 2 tane çilek ve 5 tane böğürtleni bir kaseye ufak ufak doğrayın. İçerisine iki yemek kaşığı hindistanceviz yağı ve iki çay kaşığı chia tohumu ekleyin. Bir gece buzdolabında bekletikten sonra tüketin.

VÜCUT

Vücudumuzda bazı besinler ve çevresel faktörler iltihaplanmalara, selülit, çatlak ve şişkinliklere sebep olur. Bu olumsuz durumu yaşamamak için yeşil bitkilerden yararlanabilirsiniz. Roka, semiz otu, tere otu, marul ve kıvırcığı doğrayınız. Bir kaseye koyduğunuz bu malzemelerin üzerine toz karabiber, toz pul biber ve zeytin yağı ekleyiniz. Günde bir kese tüketmenizde fayda var.

DİŞLER

Diş minesi bazı faktörlerden dolayı incelebilir. Bu incelme dişin zamanla çürümesine ve ağız içinde kokuya sebep olur. Kereviz ve ceviz salatası ile bu olumsuz durumun riskini en aza indirebilirsiniz. Bir adet kerevizi sirkede yıkayınız ve küp küp kesiniz. İçerisine 3 tane cevizi parçalayıp koyunuz. Zeytin yağı ve limon ile tatlandıracağınız bu salatayı günde bir kase olarak tüketebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal