Suda Doğum Hakkında Merak Edilenler

Son zamanlarda birçok anne adayı suda doğum yöntemini tercih ediyor. Yapılan araştırmalar suda doğum yapan annelerin doğumdaki medikal müdahalelere daha az ihtiyacı olduğunu ortaya koyuyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Serpil Kırım, suda doğum hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

27.02.2019-15:43 - (Son Güncelleme: 27.02.2019-15:37) Suda Doğum Hakkında Merak Edilenler

Son zamanlarda birçok anne adayı suda doğum yöntemini tercih ediyor. Yapılan araştırmalar suda doğum yapan annelerin doğumdaki medikal müdahalelere daha az ihtiyacı olduğunu ortaya koyuyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Serpil Kırım, suda doğum hakkında bazı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Suda Doğum Nedir? Nerede Yapılır?

Suda doğum için iki tür ortam hazırlanabilir. Bunlardan ilki sabit, devir daim olanağı olan veya olmayan sert küvetlerdir. Bu küvetlerin en büyük problemi hijyen ve sterilite açısından çok dikkatli olunmasıdır. Diğer ortam ise portatif şişme havuzlarla sağlanır.

Bu havuzların tek kullanımlık, her gebe için yeni kullanılıp atılan kılıfları vardır. Bu nedenle hijyen ve sterilite açısından kullanımı kolay ve güvenlidir. Dilediğiniz odaya çabuk kurulum olanağı tanıması ve yumuşak bir zemin oluşturması da diğer avantajlarıdır.

Doğum başlangıcı: Suyun ilaç dışı rahatlatıcı etkisinden faydalanmak istenir. Anne doğumun birinci ve ikinci evresinde (açılma evresinde) ihtiyaç duyduğu andan itibaren havuza girer. Ancak doğum burada gerçekleşmez. Doğum için anne havuzdan dışarı çıkar. Buradaki amaç suyun rahatlatıcı etkisinden faydalanmaktır.

Doğum: Doğumun ikinci evresinde anne havuza girdikten sonra bebek çıkana kadar havuzda durur. Bebek doğum sonrası havuzda anne kucağında olur.

Kimler Suda Doğum Yapabilir?

Normal doğum isteyen her gebeye suda travay (doğum) hizmeti sunulabilir. Anne adayının suda doğumu istemesi için bu konuda bilgi sahibi olması oldukça önemlidir.

Suda Doğum Şartları

Son zamanlarda ülkemizde de birçok sağlık merkezinde suda doğum yapılmaktadır. Anne adayları, uygun ekip ve hastane koşulları sağlandığında ve bu konuda bilgi sahibi olduklarında rahatlıkla suda doğum yapabilirler.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal