Arnavutluğun Muhteşem Lezzeti: Kaymaçina Tarifi

Balkanların küçük devleti Arnavutluk mutfağından alınan kaymaçina tarifi hem gözlere hem de damaklara hitap ediyor.

Arnavutluğun Muhteşem Lezzeti: Kaymaçina Tarifi

Karamelli ve sütlü bir tatlı olan kaymaçinayı hem görseli güzel bir şekilde misafirlerinize sunacaksınız. Hem de tadına doyasıya varacaksınız.

 MALZEMELER

4 su bardağı süt

8 yumurta

1 su bardağı tozşeker

KARAMEL İÇİN

1 su bardağı tozşeker

1 çay kaşığı limon suyu

NASIL YAPILIR?

Karamel için toz şekeri geniş bir tavaya koyun ve 2 damla kadar limon suyu katın. Oldukça kısık ateşte hiç karıştırmadan karamel rengi alana dek tutun. Ocaktan kaldırın ve karameli ısıya dayanıklı cam ve düz bir kasesinin dibine yayın.

Sütün 2.5 bardak olanını kaynatın. Kalan süt, tozşeker ve yumurtaları güzelce çırpıp kaynamakta olan süte katın. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan kaldırın. Kaymaçino’yu evvelden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırının orta rafına koyun. 35-40 dakika pişirip buzdolabında minimum 10 saat dinlendirin. Servis yapmadan evvel kalıbı ters döndürüp tabağa servis tabağına koyun. Soğuk servis edin.

 Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR