Antigravity Yoga Nedir?

Tüm dünyada gitgide daha da popüler hale gelen antigravity yoga, dilimize geçmiş adıyla hamak yogası, ipek bir hamak yardımıyla yapılır. Bu yoga türü, yoga deneyiminizi bambaşka bir boyuta taşıyor. Peki, antigravity yoga nedir? Klasik yogadan farkı nedir? Antigravity yoganın vücuda faydası nedir?

26.02.2020-16:49 - (Son Güncelleme: 26.02.2020-16:36) Antigravity Yoga Nedir?

AntiGravity (AHF) ,akrobasi, jimnastik, yoga, dans, kiresis ve pilates gibi sporların bileşimlerinden oluşan özel ve son derece eğlenceli olan bir spor türüdür. Bu spor süspansiyon fitness ve hava yoga tekniği olarak da biliniyor. AHF, adeta insanın ayaklarının yerden kesen kimsenin yapamam diyebileceği hareketleri yaptıran vücudun bütün sistemlerini çalıştıran bir spor türüdür. Bu sporda birçok hareket ve etaplar bulunmaktadır.

AntiGravity Fundemantal ile başlanarak, önce beden ısınması sağlanıp alıştırmalar yapılıyor. Başınızda bulunan eğitmen hazır olduğunuzu söyledikten sonra AntiGravityAerial Yoga, AntiGravity Suspension Fitness, AntiGravity Pilates, AntiGravity Restorative Yoga, AntiGravity AIRbarre bölümlerine geçersiniz.

OMURGANIZDAKİ BASKIYI AZALTIR

‘Antigravity’ olarak da bilinen hamak yogasının normal yogadan en büyük farkı, omuzlardaki baskıyı azaltmasıdır. Mesela aşağı bakan köpek ya da köprü hareketleri, omurganızdaki baskıyı azaltır ve rahatlamanızı sağlar. Bu sayede gün boyu omurganızı zorlayan baskıdan kurtulur, büyük bir rahatlama hissedersiniz.

ZİHİNSEL ODAKLANMANIZI SAĞLAR

Antigravity yoga zihinsel odaklanma gerektiren bir spor türüdür. Bir pozdan diğerine geçerken dengenizi kaybetmemek ve vücudunuzu kontrol etmek, kaslarınızı düşündüğünüzden çok daha fazla zorlayabilir. Bu sayede zaman geçtikçe vücudunuzu daha iyi tanımaya ve yaptığınız işlere daha iyi odaklanmaya başlarsınız. Yoğun bir hayat temponuz varsa antigravity yogayla zihninizi boşaltmak, klasik yogaya göre çok daha hızlı sonuç verecektir.

ESNEKLİĞİ VE ODAKLANMAYI SAĞLIYOR

Esnekliği artırıyor, daha iyi odaklanma sağlıyor, kasları güçlendiriyor ve stresi azaltıyor. Ders sırasında, farklı pozlar içerisindeyken daha dikkatli ve uyanık hissedebiliyor, çevrenizde olup bitenleri daha iyi fark ediyorsunuz. Havada asılı bir şekilde dururken, daha fazla odaklanmayı deniyorsunuz.

YOGAYA YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ÇOK DAHA UYGUNDUR

Antigravity yoga, yapması zor bir spor olarak görünse de aslında yogaya yeni başlayanlar için en ideal yoga türüdür. Yogaya yeni başlayan kişiler, kullanılan hamakların verdiği fiziksel destek sayesinde postürleri üzerinde çalışabilir ve kaslarını güçlendirebilir. Aynı zamanda klasik yoga sınıfları, antigravity yoga sınıflarına göre daha kalabalıktır. Bu nedenle antigravity yoga sınıflarında eğitmen, öğrencilerle çok daha etkili bir şekilde iletişim kurabilir.

CİLT RENGİNİ GÜZELLEŞTİRİR

Yüzdeki kılcal damarlara taze kan sağlayarak cildi canlandırır ve baş aşağı dönmeler sayesinde kişinin yüz renginin dengelenmesini ve güzelleşmesini sağlar.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal