Doğum Haritası Nedir, Doğum Haritası Analizi Nasıl Yapılır?

Doğduğumuz anda gökyüzünde yer alan gök cisimlerinin konumlarını belirten doğum haritası nedir? doğum haritası analizi nasıl yapılır?

26.02.2020-16:28 - (Son Güncelleme: 20.11.2021-18:49) Doğum Haritası Nedir, Doğum Haritası Analizi Nasıl Yapılır?

Kişinin duruşunu, karakterini, görümüne karar veren; hayatı, potansiyeli ve gelecekteki imkanları hakkında bilgiyi doğum haritamızdan alırız. Doğum haritası hesaplama yoluyla doğum haritası yorumlanır ve doğum haritamızın bizim için ne anlattığını görürüz. Öngörüler sunan doğum haritası nedir? Doğum haritası hesaplaması nasıl yapılır?

DOĞUM HARİTASI NEDİR?

Doğduğumuz vakit ve coğrafyada gökyüzündeki güneş, ay ve gezegenlerin konumları her kişinin kendine özgü; yani spesifik doğum haritaları oluşturuyor. Yıldız haritalarımız doğduğumuz vakte ve coğrafyaya bağlıdır. Hangi zaman diliminde ve hangi koşullarda ne şekilde doğduğumuz, yıldız haritalarına göre bizim geleceğimiz; yani kaderimizi belirliyor. Doğum haritaları tektir ve her kişiye özeldir. Doğum tarihi ve doğum yerine göre hesaplanan her haritanın her biri diğerinden farklı. Doğum haritası matematiksel ve astronomik hesaplamalarla çıkartılıyor. Bu doğum haritaları güneş, ay ve gezegen konumlarının yanı sıra bu değişkenlerin birbirleriyle ilişkileri yani birbirlerine karşı açılarına göre hesaplanıyor. Doğum anımızda Ay’ın Güneş’le olan yakın ilişkisi, yeni ay ve dolunayın doğmadan önce doğarken durumu ve Güneş tutulmaları da doğum haritamızı şekillendiriyor.


DOĞUM HARİTASI NASIL OKUNUR?

Birçok mitoloji ve astrolojide adı geçen doğum haritası, dünyada modern astroloji modeliyle hesaplanıyor.  Doğum haritası yorumlamada mevsimsel döngüler ele alınarak hesaplama yapılıyor. Haritadaki evlerin nasıl bölüneceği en önemli konu. Tüm burç ev sistemi, bir eve bir burç düşecek şekilde kurulmuş durumda. Tüm burç ev sistemi mevsimsel döngüler göz önüne alarak yapılıyor. 

Güneş ve Ay mevsimleri belirliyor. Güneş haritada ufuk çizgisi üzerindeyse yani 1 ila 7. evler arasındaysa bu, gündüz haritası oluyor. 1 ile 7 arasında değilse gece haritasıdır. Güneşin diğer gezegenlere açısı ve bulunduğun burcun yanı sıra ufuk çizgisi üzerindeki Güneş, bir insanı şanslı ve kıymetli yapar. Ay doğum haritasında çok önemli yere sahiptir. Ay’ın Güneş’e nasıl konumlandığı da çok önemlidir. Ay, Güneş’e göre hilal, ilkdördün, yeniay, büyüyen ay, dolunay, küçülen ay, son dördün ve balzamik aşamalarından biri olacaktır. 

Köşe evler, burç ve gezegen yerleşimleridir. Köşe evlerden en önemlisi, yükselen burcunu gösteren 1. evdir. Kişinin karakterini belirler. Bu evdeki gezegen yerleşimi, yükselen burcunun kendini nasıl ifade edeceğini gösterir. 4. evse kişinin genetik mirası anlamak için en önemli göstergedir. 10. ev toplum tarafından kişinin algılanmasını belirtir. Doğum haritası hesaplama anca uzman bir astrolog tarafından yapılabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal