Adet Sivilcelerinin Nedeni Nedir? Adet Döneminde Çıkan Sivilceleri İçin Kür Tarifi

Adet dönemlerinde bazı stres kaynakları, duygularımızda ve cildimizde reaksiyonlar meydana getirir. Bu süreçte çıkan sivilceler, her ne kadar geçici gibi görünse de stres ve duygusallıkla birlikte bizi rahatsız edecek duruma gelebilir. Peki adet sivilcelerini nasıl yok ederiz? Cevabı içeriğimizde.

16.04.2019-13:46 - (Son Güncelleme: 16.04.2019-13:29) Adet Sivilcelerinin Nedeni Nedir? Adet Döneminde Çıkan Sivilceleri İçin Kür Tarifi

Adet döneminde aşırı androjen hormonu üretimi ile beraber yağ bezelerinin gözenekleri tıkaması sivilce sorununu ortaya çıkarmaktadır. Bu nedenle, adet döneminde sivilce problemi ile karşı karşıya kalınmaktadır. Adet sivilcelerini engelleyebilir miyiz? İşte merak edilen soruların cevabı...

 

Adet dönemi sivilcelerinin en belirgin nedeni strestir. Özellikle hormonlardaki değişim sebebiyle adet döngüsü yaklaştığı sürelerde yağ salgıları artmakta ve aniden istenmeyen sivilcelerle karşı karşıya kalınabilmektedir. Peki cilt hassasiyetinin üst düzeylerde olduğu bu dönemde cildi sivilcelerden nasıl koruyabiliriz?

Dikkat etmeniz gerekenler;

  • Adet döneminiz yaklaşırken cips, çekirdek ve turşu gibi tuzlu besinlerden kaçının.
  • Cilt temizliğini düzenli şekilde yapın ve cilt tipinize uygun kremler kullanın.
  • Stresten uzak durmaya çalışın ve egzersiz yapın.

ADET DÖNEMİ SİVİLCELERİ İÇİN KÜR

Malzemeler

1 tatlı kaşığı lavanta
1 bardak kaynar su

Hazırlanışı ve Uygulanışı

Sivilceler için hazırlayacağınız kür tarifini yatmadan önce deneyebilirsiniz. Kürü her defasında taze olarak hazırlamanızda ve 15 gün boyunca bu kürü uygulamanız yararınıza olacak. 1 bardak kaynar suya 1 tatlı kaşığı lavantayı ekleyin. Birkaç dakika daha kısık ateşte kaynamaya bırakın. Ardından hafif ılıdıktan sonra lavanta suyunu için.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal