Kabuki Fırçası Nedir? - Kabuki Fırçası Nasıl Kullanılır?

Yumuşak, kocaman ve genellikle düz kesimli kabuki fırçalar hem özel hemde günlük makyaj uygulamalarının vazgeçilmez ürünü.

21.02.2019-16:01 - (Son Güncelleme: 21.02.2019-17:19) Kabuki Fırçası Nedir? - Kabuki Fırçası Nasıl Kullanılır?

Yumuşak, kocaman ve genellikle düz kesimli kabuki fırçalar hem özel hemde günlük makyaj uygulamalarının vazgeçilmez ürünü.

Japonya’da eski dönemlerde Kabuki denilen tiyatrolarda yapılan, yüzün hepsinin beyaz boya ile boyanıp üzerine kırmızı ve ya mavi renklerde desenlerin yapıldığı makyaj da kocaman fırçalar kullanılarak yapılıyormuş. Bu ahşap fırçalar zamanla tiyatro kulislerinden çıkarak günlük hayatta kullanılan makyaj fırçalarına döüşmüş.

Makyaj çantalarından eksik olmayan özellikle pudra uygularken etkili sonuçlar veren yumuşaklar tüylerden elde edilen kabuki fırçalar yüz makyajında pürüzsüz sonuç vermelerinin yanında başka alanlarda da kullanılabiliyor.

İşte Kabuki fırçalarının başka kullanım alternatifleri…

Kabuki fırçayı sadece ciltte değil aynı zamanda saçlarınızda da kullanabilirsiniz. Elektriklenen ve ya yeni çıkan kısa saçları düzeltmek amacıyla sabitleyici saç spreyini kabuki fırçanıza sıkın ve ardından saçlarınızı tarayın. Böylece spreyin yoğunluğu saçta belli olmayacak.

Eğer sprey türünde bir fondöten kullanıyorsanız, fondöteni 10-15 cm uzaktan fırçaya sıkın ve bu şekilde cilde uygulayın. Yuvarlak hareketlerle cilde fondöteni yedirin ve mükemmel pürüzsüz bir makyaja ulaşın.

Kontör uygulaması yapmak amacıyla da kabuki fırçalara başvurabilirsiniz. Bronzlaştırıcıyı ve ya kontör fondötenini elmacık kemiklerine, çene hatlarına, şakaklara, saç diplerine ya da yüzünüzde gölge vermek istediğiniz yerlere sürün ve kabuki fırçanızla dağıtın. Fırçanın ekseni geniş olduğu için doğal bir görünüm verecektir.

Kabuki fırçaları dekolte makyajında da kullanılabiliyor. Omuz makyajında köprücük kemiklerinin üzerine ve omuzların en tepe bölgesine aydınlatıcı pudra sürün.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal