Kabine yarın toplanıyor: Gündemde ekonomi, dış ilişkiler ve terörle mücadele var

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine Toplantısı’nın sonraki görüşmesi yarın yapılacak. Toplantının gündeminde ekonomi, dış ilişkiler ve terörle mücadelenin olacağı tahmin ediliyor. İşte konunun detayları...

21.08.2022-14:41 - (Son Güncelleme: 21.08.2022-15:14)

Son olarak 1 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleşen Kabine Toplantısı, yarın Beştepe’de yeniden toplanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak olan toplantının gündem maddelerinin Rusya Ukrayna savaşı, sosyal konut projesi, terörle mücadele, dış ülkelerle olan ilişkiler olması bekleniyor. Yarın yapılacak Kabine Toplantısı’nın son zamanların en yoğun toplantısı olması bekleniyor.

Büyük konut projesi gündemde

Kabine Toplantısı’nın gündeminin ilk sırasında ekonomik adımların yer alması bekleniyor. Buna göre geçtiğimiz günlerde açıklanan ve Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak nitelendirilen projenin detayları görüşülecek. Projede konut sayısının 150 binden 500 bine çıkarılması da konuşulacak ve konu hakkında kapsamlı bir sunum yapılacak.

Merkez Bankası faiz indiriminin piyasalara etkisi

Merkez Bankası’nın beklenmedik bir şekilde faizi düşürme kararı almasının piyasalara nasıl bir etkisi olacağı toplantıda görüşülen konulardan birisi olacak. 


Kabine Toplantısı

Terörle mücadelede son durum ne?

Kabine toplantısında, hem yurt içinde hem de Irak ve Suriye'nin kuzeyinde yürütülen terörle mücadele operasyonları değerlendirilecek. Suriye'de muhalifler ve Esad rejimi arasında bir uzlaşma zemini oluşturulmasına ilişkin düşünülen girişimler de kabinede değerlendirilecek. 

Zelenski ile yapılan görüşmeler değerlendirilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Kabine'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği görüşmeler ve Ukrayna ziyareti ile Zelenskiy temaslarını değerlendirecek ve kabinede bundan sonrası için neler yapılabileceği konuşulacak.

Kabine Toplantısı’nda alınan kararlar toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı Millete Sesleniş konuşmasında açıklanacak. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal