Bakan Yanık açıkladı: Aile Bakanlığı harekete geçti! Yoğun talep nedeniyle daha fazla merkez açılacak

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanı Derya Yanık, Aile Destek Merkezi sayısının yoğun talep ve diğer ihtiyaçlara göre arttırılacağı açıklamasını yaptı. Konu hakkında merak edilenler haberimizde...

21.08.2022-13:41 - (Son Güncelleme: 21.08.2022-16:48) Bakan Yanık açıkladı: Aile Bakanlığı harekete geçti! Yoğun talep nedeniyle daha fazla merkez açılacak

Kadınların ve Roman vatandaşların kullanılması amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olan Aile Destek Merkezi (ADEM) ve Sosyal Destek Merkezi (SODAM) sayısının 2022 yılı içerisinde arttırılacağı öğrenildi. Alınan son bilgilere göre 83 adet ADEM ve SODAM merkezi daha bu sene içerisinde hizmete girecek.

Bakan Yanık'tan açıklama

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanı Derya Yanık,  Aile Destek Merkezi (ADEM) ve Sosyal Destek Merkezi (SODAM) ile ilgili olarak bazı açıklamalar yaptı. Şimdiye kadar 2,7 milyon kadının ADEM hizmetinden faydalandığını söyleyen Bakan Yanık, kadınlara bu kurumda mesleki ve kişisel gelişimlerin yanı sıra aile içi iletişim, temel afet bilinci, sağlıklı beslenme ve çocuk haklarına dair eğitimlerde verildiğini belirtti.

Bakan Yanık ADEM ve SODAM

SODAM’lar 2014 yılından bu yana hizmet veriyor

Bakan Yanık 330 bin Roman vatandaş için açılan Sosyal Destek Merkezi’nin (SODAM) 2014 yılından bu yana hizmet verdiğini vurguladı. SODAM sayısının arttırılacağı müjdesini veren Bakan Yanık, "Özellikle ihtiyaç sahibi kadınlarımızın sosyal gelişimlerine katkıda bulunabilecek ortamları oluşturuyoruz. Bu kapsamda faaliyet gösteren 35 SODAM'a 12 tane daha ekleyerek vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.’’ dedi.

ADEM sayısı 71 olacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya yanık bu merkezlerden toplam 83 tane daha açılacağını bildirdi. 71 tane ADEM ve 12 tane de SODAM olacak şekilde merkezler bu yıl içinde hizmete sunulacağını belirtti.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal