Kabine bugün bir araya gelecek: Milyonlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını bekliyor

Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün Beştepe’de gerçekleşecek. Kritik toplantının gündeminde enflasyon, iç ve dış siyaset konularının olması bekleniyor. Öte yandan öğretmen atama takvimi de toplantıda masaya yatırılacak.

12.02.2024-09:25 - (Son Güncelleme: 12.02.2024-17:26)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bugün Beştepe’de bir araya gelecek olan Kabine’nin gündeminde enflasyon ve siyaset konuları yer alacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 12 yıl sonra Mısır’a yapacağı ziyaretin hazırlıkları toplantıda görüşülecek. 

Öğretmen atama takvimi belirlenecek

TRT Haber’de yer alan habere göre; Kabine toplantısında, öğretmenlere kadro tahsisi ve atama takvimine dair detaylar ele alınacak. Bu aşamadan sonra Milli Eğitim Bakanlığı'nın branş bazlı çalışmaları gerçekleştirmesi beklenmektedir.

Toplantıda ayrıca iç ve dış siyasette öne çıkan başlıklar değerlendirilecek. Terörle mücadele kapsamında yurt içinde ve sınır ötesinde devam eden operasyonlar da ele alınacak.

31 Mart öncesi seçim güvenliği için yurt genelinde alınacak tedbirlerin de görüşüleceği belirtiliyor.

Kabine Toplantısı

Ekonomide yol haritası şekillenecek

Kabine toplantısında, ekonominin yol haritası masaya yatırılacak. Enflasyon ve fahiş fiyatlarla mücadele için atılacak adımlar ele alınacak.

Dış politikada ana gündem Gazze olacak. Türkiye'nin yürüttüğü diplomasi ile İsrail'in gerçekleştirdiği katliamın durdurulması, Gazze'ye insani yardımın ulaştırılması ve yaralıların tahliyesi gibi konular üzerinde istişarelerde bulunulacak.

F-16 süreci

Kabine toplantısında F-16 tedarik ve modernizasyon süreci de ele alınacak. Amerikan Kongresi'nden Türkiye'nin talebine itiraz gelmemesi, satış sürecinin başlaması için engel oluşturmuyor. Toplantıda bu konuda teknik süreçlere ilişkin değerlendirmeler yapılacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal