Kansere yakalandığı duyurulmuştu: İngiltere Kralı 3. Charles’tan ilk açıklama geldi

Geçtiğimiz günlerde kansere yakalandığı duyurulan İngiltere Kral 3. Charles’tan sağlık durumu hakkında ilk açıklama geldi.

11.02.2024-14:36 - (Son Güncelleme: 11.02.2024-14:36)

Kanser teşhisi konulduğu açıklanan İngiltere Kralı 3. Charles, kanser hastalığı hakkında ilk açıklamalarda bulundu. Aldığı destek mesajlarına teşekkür eden Charles, "Kansere yakalanan herkesin bileceği gibi, bu tür güzel düşünceler en büyük teselli ve teşviktir." dedi.

Charles’tan ilk açıklama geldi

AA’da yer alan habere göre; Kral Charles açıklamasında şunları söyledi:

"Kansere yakalanan herkesin bileceği gibi, bu tür güzel düşünceler en büyük teselli ve teşviktir. Bana konan teşhisi paylaşmanın kamuoyundaki anlayışı Nasıl artırdığını ve Birleşik Krallık ile geniş anlamda dünyadaki kanser hastaları ve ailelerini destekleyen kuruluşların çalışmalarına nasıl ışık tuttuğunu duymak benim için moral vericiydi. Onların bitmek bilmeyen ilgi ve bağlılığına ömrüm boyunca duyduğum hayranlık kendi kişisel deneyimimin sonucunda daha da artıyor."

Kral Charles

Kral Charles’ın hastalığı ne?

Prostat büyümesi tedavisi için hastaneye yatırılan Kral Charles, 26 Ocak'ta başladığı tedavisinin ardından 29 Ocak'ta taburcu edilmişti. Ancak Buckingham Sarayı, yapılan kontrollerde endişe verici bir durum tespit edildiğini ve Kral'ın prostat kanseri olduğunu açıklamıştı. Prostat kanseri türü ve evresi hakkında detaylı bilgi verilmezken, Başbakan Rishi Sunak, kanserin erken evrede olduğunu belirtmişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal