Kabil Havaalanında Kadın Personeller Tekrar İşbaşı Yaptı!

Taliban’ın kontrolüne geçen Kabil havaalanında çalışan kadın personeller haftalar sonra tekrar işlerine geri dönerek bugün işbaşı yaptılar.

14.09.2021-15:52 - (Son Güncelleme: 14.09.2021-16:39) Kabil Havaalanında Kadın Personeller Tekrar İşbaşı Yaptı!

Afganistan’ın başkenti Kabil’de bulunan ve Talban’ın kontrolüne geçen Uluslararası Hamid Karzai Havaalanında çalışan kadın personeller haftalar sonra tekrar işlerine geri dönerek bugün işbaşı yaptılar.

HAVAALANINDA ÇALIŞAN KADIN PERSONELLER HAFTALAR SONRA İŞLERİNE KAVUŞTU

 Afganistan’ın başkenti Kabil’de bulunan ve Talban’ın kontrolüne geçen Uluslararası Hamid Karzai Havaalanında çalışan kadın personeller haftalar sonra işlerine kavuştu. ABD güçlerinin 31 Ağustos itibarıyla Afganistan’dan tamamen çekilmişti. Taliban tüm ülkeyi kuşatma altında tutuyordu. Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Ghani’nin de istifa edip ülkeyi terk etmesinin ardından Taliban ülke yönetimine al koydu.

HAVAALANI ULUSLARARSI UÇUŞLAR İÇİNDE HAZIRLANIYOR

Önceki günlerde yetkililerden yapılan açıklamaya göre Afganistan'ı dış dünyaya bağlayan büyük öneme sahip olan Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanının dış hatlarında uçuşların başlaması için çalışmalar devam ediyor. Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, havalimanının dış hatlarındaki uçuşların başlaması için çalışmaların çoğunun tamamlandı ve uluslararası uçuşların önümüzdeki hafta başlayabileceği bildirilmişti. Taliban kadın çalışanları işlerine dönmeye davet etmişti. 

Bugün gelen haberlere göre Havaalanı yetkililerinden alınan bilgilere göre çeşitli departmanlarda yaklaşık 30 kadın işbaşı yaptı. İşbaşı yapan kadın personellerin sayılarının artması bekleniyor.

TÜM PERSONELLERE İŞLERİNE DÖNMELERİ YÖNÜNDE ÇAĞRI YAPIYORUZ

Havaalanı Başkanı Mevlevi Abdulhadi Hamedan konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Hamedan, ‘Taliban tüm eski çalışanlara işlerine geri dönme çağrısı yaptı. Biz de havalimanının önceden çalışan tüm personeline işlerine dönme çağrısı yapıyoruz. Havaalanı personelimiz düzenli bir şekilde çalışmaya başladı. İhtiyaca binaen, biz de burada kadın personeli işlerine dönmeye çağırdık. İslami hicaba riayet ederek, kadınlar ihtiyaç olunan yerlerde çalışmaya başladı’ dedi.

TEKRAR İŞE DÖNDÜĞÜMÜZ İÇİN MUTLUYUZ

Havaalanında bugün işbaşı yapan bir kadın personel ise, ''Tekrar işe dönmekten mutluyuz. Taliban'dan bizim maaş sorunumuzu çözmesini istiyoruz.'' dedi. Öte yandan, önceki hükümet döneminde faaliyet gösteren sınır polisleri de havaalanında çalışmaya başladı. Taliban'ın başkent Kabil'i kontrol etmesinden sonra burada çalışan kadınlar, Taliban'ın kadınların çalışması konusundaki belirsiz tutumu nedeniyle işlerine gitmemişti’ diyerek çalışmaya başlamaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal