Joe Biden Teksas’ta Acil Durum İlan Edildi

Amerika Başkanı Joe Biden’ın, birkaç gün öncesinde başlayan ve hala da devam etmekte olan kış fırtınası sebebiyle Teksas eyaletinde acil durum ilan ettiği açıkladı.

15.02.2021-13:03 - (Son Güncelleme: 15.02.2021-13:03) Joe Biden Teksas’ta Acil Durum İlan Edildi

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, Amerika Başkanı Joe Biden’ın, Teksas eyaletinde acil durum ilan ettiği ve 11 Şubat’ta başlayıp devam etmekte olan kış fırtınasından kaynaklı acil durum koşulları sebebiyle eyalete federal yardım emri verdiği söylendi.

Bu sebeple, Federal Acil Durum Yönetim Kurumu’na, vatandaşın üzerinde acil durumun sebep olduğu zorlukları hafifletme amacına sahip tüm afet yardım çalışmalarını koordine etme ve gerekli acil durum önlemleri için uygun yardımı sağlama yetkisinin verildiği açıklandı.

FEMA’ya özellikle de acil durum etkilerini hafifletebilmek için gerekli olan kaynak ve ekipmanları kendi takdirine bağlı olarak belirleme, harekete geçirme ve sağlama yetkisi verildiği açıklanırken; toplu bakım ve barınma için acil koruyucu önlemler ve doğrudan federal yardımın %75 federal fonla sağlanacağı söylendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal