Joe Biden İle Kral Selman Telefonda Görüştü

ABD Başkanı Joe Biden, Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz ile yaptığı telefon görüşmesinde iki ülke arasındaki ilişkileri ele aldı.

26.02.2021-01:36 - (Son Güncelleme: 26.02.2021-01:36) Joe Biden İle Kral Selman Telefonda Görüştü

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden ile Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz'in telefon görüşmesi yaptığı bildirildi.

İki liderin, çevre güvenliğini ele aldığına işaret edilen açıklamada, bu kapsamda Yemen'deki iç savaşın sonlanması için Birleşmiş Millet ve ABD tarafından yürütülen yenilenmiş diplomatik çabaların ve İran destekli grupların gerçekleştirdiği saldırılara karşı Suudi Arabistan'ın korunması konusunda ABD'nin kararlılığının altını çizdiği bildirildi.

ORTAK ÇIKAR VE BİRLİKTE ÇALIŞMA

Açıklamada, ABD'nin Suudi aktivistlerin serbest bırakılmasını olumlu karşıladığının işaret edildiği aktarılarak, "Başkan Biden, ABD'nin evrensel insan hakları ve hukuka üstünlüğüne verdiği önemi bir kez daha vurguladı." bilgisi yer aldı.

Joe Biden'ın Kral Selman'a, ikili ilişkileri güçlü ve şeffaf yapmak için çalışacağının sözünü verdiğinin belirtildiği açıklamada, iki liderin ortak çıkar ve endişe konularında birlikte çalışılması için mutabık kaldığı kaydedildi.

CEMAL KAŞIKÇI RAPORU ERTELENMİŞTİ

Öte yandan ABD basını, perşembe günü açıklanması beklenen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin raporun, açıklanma tarihinin ertelenediğini duyurmuştu.

ORTAK ÇABALAR ELE ALINDI

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan El Suud'un, telefon görüşmesinde, bu ülkede insan hakları konusundaki ilerlemeleri ele aldıkları bildirildi.

ABD'de, Joe Biden yönetiminin, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin raporun açıklanması ile birlikte sorumlulara karşı adım atacağı konuşulurken, Blinken'ın, Suudi mevkidaşını araması dikkati çekti.

Görüşmeye ilişkin ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Bakan Blinken ve Bakan Faysal bin Ferhan El Suud, Suudi Arabistan'ın yasal ve yargısal reformlar dahil insan hakları konusunda kaydettiği ilerlemeyi ve Suudi Arabistan'ın savunulması için artırdığımız ortak çabalarımızı ele aldı." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, iki bakanın, aynı zamanda Yemen'deki savaşın bitirilmesi, bölgesel güvenlik, terörle mücadele ve ekonomik kalkınma konularını da görüştüğü ifade edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal