Joe Biden: Bosna Hersekli Yaslı Ailelere Teselli Olmasını Umuyorum

ABD Başkanı Joe Biden, "Bosna Kasabı" lakaplı Ratko Mladic'in müebbet hapis cezasının onanmasına ilişkin, "Bu tarihi karar, korkunç suçları işleyenlerin yaptıklarından sorumlu tutulacağını gösterdi" dedi.

08.06.2021-20:42 - (Son Güncelleme: 08.06.2021-20:42) Joe Biden:  Bosna Hersekli Yaslı Ailelere Teselli Olmasını Umuyorum

Joe Biden, Hollanda'nın Lahey kentindeki Uluslararası Ceza Mahkemeleri Rezidüel Mekanizmasının (IRMCT), Mladic'in müebbet hapis cezasını kabul etmesine dair açıklamalarda yaptı.

Mladic'in yaklaşık 26 yıl önce Srebrenitsa'da 8 bin erkek ve erkek çocuğa katliam yapılmasını emrettiğini hatırlatan Biden, Mladic'in ayırca Saraybosna'nın uzun zamanlı kuşatmasına şekil verdiğini ve birden fazla suçtan sorumlu tutulduğunu söyledi.

''YAŞANACAK ZULÜMLERİ ÖNLEMEMİZ İÇİN ORTAK ÇÖZÜM''

IRMCT'nin Mladic'i "soykırım, insanlığa karşı suç ve savaş suçlarından" suçlu olduğun ifade eden Biden, "Bu tarihi karar, korkunç suçları işleyenlerin yaptıklarından sorumlu tutulacağını gösterdi. Aynı zamanda bu karar, dünyanın herhangi bir yerinde gelecekte yaşanacak zulümleri önlememiz için ortak çözümümüzü destekliyor." dedi.

 Joe Biden, ABD'nin Bosna-Hersek ve eski Yugoslavya'nın başka bölgelerindeki suçların sonlanması için gayretlere yardım ettiğini hatırlatarak, Birleşmiş Milletlere bağlı mahkemelere, son 20 yılda Balkanlar'daki suçlara ilişkin gayreti için de müteşekkir olduğunu dile getirdi.

Adalet ve uzlaşmanın, barış ve istikrarın temel olduğunu vurgulayan Biden, "Bölgedeki liderlerin bu karara saygı duymasını ve hukukun üstünlüğünün önemini desteklemesini gönülden umuyorum. Bugün düşüncelerim, Mladic'in zulümlerinin kurbanlarının hayatta kalan aileleriyle. Asla onların kayıplarının trajedisini silemeyiz ancak bugünkü kararın, yaslı ailelere biraz teselli olmasını umuyorum." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal