Bosna'da 29 Yıl Önce Katledilen 5 Masum Vatandaş Toprağa Verildi

29 sene önce Sırp'lar tarafından katledilen 5 masum Boşnak için cenaze töreni gerçekleşti. Yıllar geçse de acıları hala ilk günki gibi...

01.06.2021-18:58 - (Son Güncelleme: 01.06.2021-18:58) Bosna'da 29 Yıl Önce Katledilen 5 Masum Vatandaş Toprağa Verildi

Bosna'da 1992-1995 tarihinde meydana gelen savaşta, Zvornik şehrinde  2 binden fazla masum Boşnak sivil halk Sırp güçleri tarafından katletildi.

Bosna savaşında katledilen  Dervisa Rahmanovic, Bahrija Dautovic, Idriz Dautovic ve Avdija Muratovic, Mejrusa Sahbegovic, bugün gerçekleşen cenaze töreninin sonrasında toprağa verildiler.

ŞEHİTLİĞE DEFNEDİLDİLER

Zvornik şehrinde 29 sene önce Sırp güçler tarafınca katledilen 5 masum sivilin Gornja Kalesija Şehitliği'ndeki def işlemlerinin ardından aile bireyleri de katıldı.

Bugüne kadar 787 vatandaşın Zvornik Esir ve Kayıp Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Grahic, defnedildiğini hatırlatılarak Bosna savaşı zamanında katledilen masum sivillerin kemik kalıntısına halen ulaşılamadığını belirtildi.


DAVA, SAVAŞ MAĞDURLARI İÇİN UTANÇ VERİCİ ŞEKİLDE SONUÇLANDI

Siyah kıyafet Giyinen Kadınlar adlı sivil toplum kuruluşundan Stasa Zajevic de Sırbistan'dan geldiklerini ifade ederek, ''Zvornik'te yaşananlara ilişkin ülkemde yapılan dava, savaş mağdurları için utanç verici ve küçük düşürücü bir şekilde sonuçlandı.'' diye ifade edildi.

Samira Dautovic Kabaric ise oğluna dedesinin adını koyduğunu ifade ederek, ''Kemik kalıntılarına geçen yıl ulaşıldı ancak koronavirüs salgını nedeniyle toprağa veremedik.'' diye konuştu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal