Dünyada Milyonlarca İnsan Açlıkla Mücadelede

Dünyada her gün 10 bin çocuk öksüz veya yetim kalıyor. Hem de bu çocukların geneli açlıkla karşı karşıya. Dünyada toplam 690 milyon kişi açlık çekiyor.

01.06.2021-18:52 - (Son Güncelleme: 01.06.2021-18:52) Dünyada Milyonlarca İnsan Açlıkla Mücadelede

Doğal afet, pandemi hastalık, savaş, çatışma ve göç buhranları sebebiyle dünyada her gün hemen hemen10 bin çocuk ya annesini ya da babasını kaybediyor.

UNICEF'in de içlerinde olduğu pek çok uluslararası kuruluşun hazırladığı rapor verilerine göre, tüm dünyada kayıtlı annesiz ve babası çocuk sayısı 140 milyonu geçti.

Dünyanın farklı yerlerinde doğum kaydı hiç olmamış veya ailesi hayatını kaybettiğinde bir akrabaları sahip çıktığı için yetim olarak kaydedilmemiş pek çok çocuk var.

10 SENEDE 2 MİLYONUN ÜZERİNDE ÇOCUK ÖLDÜ

Bu çocukların can güvenliği ne yazık ki yok ve her birinin barınma, beslenme, eğitim ve psikolojik desteğe ihtiyacı var.

Son on senede meydana gelen çatışmalar sonucunda iki milyonun üzerinde çocuk hayatını kaybetti. Bu çocukların büyük kısmını hem yetim hem de kimsesiz çocuklardan oluşurken, bu çocuklar açlıkla mücadele ediyor.

HER SENE 931 TON GIDA İSRAF EDİLİYOR

Dünyada açlıkla mücadele eden insanların sayısı da 690 milyona geliyor.

Yoksulluk, kuraklık ve iç karışıklığın yol açtığı yetersiz beslenme ve açlık, en fazla Asya ile Afrika kıtasında oluyor.

Dünyada yaşanan bu açlığa karşın her sene 931 milyon ton gıda israfı var.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal