Jean Marie Pfaff: 'Trabzonspor, Türkiye'nin Bayern Münih'i'

Trabzonspor’un unutulmaz yabancı futbolcularından olan Belçikalı kaleci Jean Marie Pfaff, bordo- mavili kulübe dair önemli açıklamalar yaptı.

19.05.2020-16:47 - (Son Güncelleme: 19.05.2020-16:43) Jean Marie Pfaff: 'Trabzonspor, Türkiye'nin Bayern Münih'i'

Yalnızca bir sezon forma giymesine karşın popülaritesi ve sıcakkanlı karakteriyle Trabzonspor'un unutulmazları içerisine giren Belçikalı kaleci Jean Marie Pfaff, bu sezon şampiyonluk yarışını Trabzonspor'un kazanacağını ifade etti.

'TRABZONSPOR ŞAMPİYON OLACAK'

Fırtına hakkında açıklamada bulunan Trabzon’un efsane file bekçisi "Corona sonrası ligler oynanırsa ben Trabzonspor'un şampiyon olacağını düşünüyorum. Çünkü kadrosu şampiyonluk için fazlasıyla yeterli. Sadece savunmada aksaklıklar oluyor. Ama hücum bölgesi inanılmaz. Türkiye'nin Bayern Münih'i bu sezon Trabzonspor. Şampiyon da olacaklardır" şeklinde konuştu.

'TÜRKİYE'NİN BAYERN MÜNİH'İ'

Trabzonspor'un gençlerine övgü dolu sözler söyleyen Pfaff "Onları izlerken eski Bayern Münih aklıma geliyor. Bayern de geçmişte aynen böyle kendi genç futbolcularıyla efsane takım oldu. Gerçekten çok kaliteli isimleri var. Örneğin Sosa, Abdülkadir Ömür ve Sörloth çok iyi isimler. Eskiden Türkiye'ye hep para kazanmak ve emeklilik yaşamak isteyen futbolcular geliyordu. Artık böyle olmamalı. Trabzonspor son zamanlarda transferleri çok doğru yapıyor. Mesela Sörloth. İngiltere'de silinmek üzereyken şu anda dünyanın en iyi forvetleriyle yarıştırılıyor" ifadelerini kullandı.

'TRABZONSPOR'A TEKLİF EDİYORUM'

Jean Marie Pfaff ayrıca "Hayatımda çok az pişman oldum. Bunlardan birisi de Trabzonspor yüzünden oldu. Trabzonspor'da geçmiş yönetim bana 'Gel sana iş verelim. Bizim Avrupa'daki elçimiz ol. Orada beğendiğin oyuncuları bize rapor et' dediler. Bunu kabul etmedim. Bundan dolayı çok pişmanım. Ama şimdi olsa kabul ederim. Hatta ben teklif ediyorum. Trabzonspor için her türlü göreve hazırım" diye belirtti.

'TRABZONSPOR VE TÜRKİYE KARİYERİM'

Dünyanın en iyi kalecilerinden olduğunu vurgulayan ve Trabzonspor'a transfer olma hikayesinden bahseden 66 yaşındaki kaleci "Bana hep dünyanın en iyi kalecileri arasındasın diyorlar. Ben dünyanın en iyi kalecisiyim. Trabzonspor ile transfer görüşmeleri yaparken Başkan Mehmet Ali Yılmaz'a güvendim. Kibar ve sözünün eri bir isimdi. Sempatikti. İnanılmaz etkilendim. Ve düşünmeden imza attım. O olmasaydı belki de Trabzonspor'a transferim olmazdı. Türkiye'de Trabzonspor'da oynadığım 1 yıl benim kariyerimin en güzel yılıydı. Halen daha Belçika'da, Almanya'da veya dünyanın neresine gidersem gideyim. Bir Trabzonspor taraftarı beni görünce hemen sarılıyor. Trabzonspor gerçekten dünya kulübü. Dünyanın her yerinde taraftarı var. Şu anda Trabzon'da görüştüğüm konuştuğum kişiler var. Onları hiç unutmadım" açıklaması yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal