Japonya'da sular durulmadı: Shinzo Abe suikastının arka yüzü açığa çıkıyor! Tetsuya Yamagami'den korkunç itiraflar

Japonya eski Başbakanı Shinzo Abe suikastının yankıları devam ediyor. Geçtiğimiz Cuma günü seçim konuşması yaptığı sırada silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Abe'nin öldürülmesi ile ilgili yürütülen soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı. Suikastinin zanlısının, annesinin iflasından sorumlu tuttuğu dini grubu Japonya'ya ilk olarak Abe'nin dedesinin getirdiğine inandığı belirlenirken zanlının yeni ifadeleri de suikastın arka planını gün yüzüne çıkardı.

13.07.2022-15:37 - (Son Güncelleme: 13.07.2022-15:44) Japonya'da sular durulmadı: Shinzo Abe suikastının arka yüzü açığa çıkıyor! Tetsuya Yamagami'den korkunç itiraflar

Geçtiğimiz Cuma günü tüm dünyayı şoke eden olayın arka yüzü açığa çıkıyor. Cuma günü uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Eski Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin öldürülmesine dair yürütülen soruşturmada dikkat çekici detaylar öğrenildi.

Abe'nin katil zanlısı 41 yaşındaki Tetsuya Yamagami'nin ifadesinde, daha önce de suçladığı dini grup olan Dünya Barışı ve Birleşmesi için Aile Federasyonu, kısa adıyla Birleşme Kilisesi'nin annesinin iflasına nasıl sebep olduğunu anlattığı kayıtlara geçti.


Annesinin iflasına neden oldu

Annesinin 1998 yılında dini gruba katıldığını dile getiren Yamagami, daha sonra Nara şehrindeki iki arsayı ailenin onayı olmadan satarak söz konusu dini gruba büyük bağışlar yaptığını söyledi.

Yüksek miktardaki bağışların ardından ailesinin maddi durumunun giderek kötüleştiğini ve mali çöküş yaşadıklarını açıklayan saldırganın, suikasti de Abe'nin annesinin iflasından sorumlu tuttuğu grubu desteklediğini düşünmesi nedeniyle gerçekleştirdiğini yinelediğini açıkladı.


Dini grup iddiası doğrulandı

İddialara konu olan kiliseden yapılan açıklama doğrultusunda, Saldırganın annesinin dini grubun takipçisi olduğu netlik kazandı.

İnsanların kendi istekleriyle bağış yaptıkları ve bağış miktarlarına kendileri karar verdikleri kaydedilirken, Abe'nin ise daha öncesinde bir grup etkinliğine "organizasyonun barışı teşvik etme amaçlı faaliyetlerine övgü niteliğinde" bir mesaj gönderdiği söylendi. Tüm bu gelişmelere rağmen Abe'nin grubun bir üyesi veya danışmanı olmadığı dile getirildi.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal