Kritik tahıl koridoru görüşmesi bugün İstanbul'da başlıyor! Türkiye, Rusya, Ukrayna ve BM tahıl koridoru için buluşacak

Türkiye, Rusya, Ukrayna, ve Birleşmiş Milletler'den temsilciler bugün İstanbul'da tahıl koridoru görüşmeleri için bir araya gelecek.

13.07.2022-10:22 - (Son Güncelleme: 13.07.2022-10:40) Kritik tahıl koridoru görüşmesi bugün İstanbul'da başlıyor!  Türkiye, Rusya, Ukrayna ve BM tahıl koridoru için buluşacak

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya başlatmış olduğu saldırılar sonucunda Ukrayna'nın, Karadeniz limanlarında yer alan birçok yük gemisi henüz çıkış yapabilmiş değil. Ukrayna tahılının gönderiminde yaşanan belli aksaklıklar sebebiyle küresel gıda krizinin zirveye ulaşması sonucunda Türkiye ve Birleşmiş Milletler'in de (BM) katılımıyla taraflar sorunun çözümü için bir araya gelecek.

Hem Türkiye hem Rusya tarafından yapılan açıklamalara baktığımız vakit Türkiye, Rusya, Ukrayna ve BM yetkilileri bugün İstanbul'da tahıl koridoru görüşmeleri için önemli bir görüşme sağlayacaklar.

Bakan Hulusi Akar duyurdu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar dün yapmış olduğu açıklamasında, Ukrayna limanlarında bekleyen tahılın uluslararası piyasalara deniz yolu ile gönderimine dair bugün İstanbul'da görüşmelerin yapılacağını açıkladı.

Bakan Akar, Başkan Erdoğan'ın 'gıda krizi'nin çözümüne dair hayata geçirdiği diplomatik çalışmalar ve direktifleri kapsamında sürdürdükleri görüşmelerin olumlu geliştiğini söyledi.

Rusya'dan açıklama

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın yapmış olduğu açıklama doğrultusunda, İstanbul'da tahıl koridoru görüşmelerinin yapılacağı açıklanarak, 'Türk ve Rus heyetlerinin öncülüğündeki görüşmelerde BM ve Ukrayna temsilcileri de olacak.' açıklamasında bulunuldu. 

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal