Başkan Erdoğan'dan Putin ve Zelensky'e tahıl koridoru çağrısı! 'Harekete geçme zamanı geldi'

Başkan Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile ayrı ayrı telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede her iki lidere de tahıl ihracı için güvenli koridorlar oluşturulması planıyla ilgili harekete geçme zamanının geldiğini belirtti.

12.07.2022-12:16 - (Son Güncelleme: 12.07.2022-12:37) Başkan Erdoğan'dan Putin ve Zelensky'e tahıl koridoru çağrısı! 'Harekete geçme zamanı geldi'

Başkan Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile ayrı ayrı telefonda görüştü. Başkan Erdoğan'ın yaptığı kritik görüşmede her iki lidere de tahıl ihracı için güvenli koridorlar oluşturulması planıyla ilgili hayata geçirme zamanının geldiğini belirtti.

Başkan Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le telefonda görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Suriye'deki sınır ötesi mekanizmanın ileri tarihlere uzatlımasına önem sarf edildiğini dile getiren Başkan Erdoğan, Birleşmiş Milletler'in Karadeniz'de tahıl ihracı için güvenli koridorlar oluşturulması planıyla ilgili harekete geçme zamanının geldiğini vurguladı


Önemli konular ele alındı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklama doğrultusunda, Yapılan görüşmede, Suriye'deki durumun dışında Ukrayna-Rusya savaşı ve Karadeniz'de tahıl ihracı için güvenli koridorlar oluşturulmasına dair konular tek tek dikkatlice ele alındı.

Yapılan görüşmede, Suriye'deki sınır ötesi mekanizmanın uzatılmasına önem atfettiğini belirten Erdoğan, Birleşmiş Milletler'in Karadeniz'de tahıl ihracı için güvenli koridorlar oluşturulması planıyla ilgili harekete geçme zamanının geldiğini belirtti.

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın kalıcı ve adil bir barışla, yapılacak olan müzakereler vesilesiyle sona erdirilmesi gerektiğini tekrarlayan Başkan Erdoğan, Türkiye olarak günümüze kadar olduğu gibi müzakere sürecinin tekrardan hayata geçirilmesi için elimizden gelen her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını ifade etti.


Zelenski ile görüşme

Başkan Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile telefonda görüşme gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının açıklamasına göre, görüşmede, Ukrayna-Rusya savaşı ve Karadeniz'de tahıl ihracı için güvenli koridorlar oluşturulmasına dair hususlar ele alındı.

Başkan Erdoğan, görüşmede, en büyük beklentilerinin Ukrayna'ya barışın gelmesi olduğunu belirterek, Ukrayna'nın tahıl ürünlerinin dünya pazarına ulaştırılması için Birleşmiş Milletler tarafından hazırlanan plana dair çalışmaları sürdürdüklerini dile getirdi.

Ukrayna ile Rusya arasında çözümün her halükarda diplomasi yoluyla olacağını, bunun için de müzakere masasının açık tutulması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, İstanbul sürecinde kolaylaştırıcılık ve arabuluculuk dahil ihtiyaç duyulan her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin Kurban Bayramı vesilesiyle yayınladığı video mesajında Türkçe yaptığı bayram tebriği için kendisine ayrıca teşekkür etti.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal