Suikast ihtimalini biliyor muydu? Muhsin Yazıcıoğlu'nun korumasından çarpıcı ifadeler: 'Son zamanlarında silah taşırdı!'

Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının üzerinden 15 yıl geçti. 25 Mart 2009 tarihinde uçak kazası sonucu hayatını kaybeden Yazıcıoğlu, ölüm yıl dönümünde anılırken, davada tanık olarak dinlenen Murat Tekin ile Lokman Çınar'ın, Ankara 25'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada verdiği ifadeler yeniden gündem oldu.

02.07.2022-12:06 - (Son Güncelleme: 25.03.2024-11:26) Suikast ihtimalini biliyor muydu? Muhsin Yazıcıoğlu'nun korumasından çarpıcı ifadeler: 'Son zamanlarında silah taşırdı!'

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde, 25 Mart 2009 tarihinde düşen helikopterde bulunan Muhsin Yazıcıoğlu ile beraber 5 kişi yaşamını yitirmişti. Yaşanan olayın ardından yürütülen inceleme ve soruşturmaya, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve örgüt yöneticilerinin talimatları doğrultusunda müdahale edildiği, örgütün menfaatleri doğrultusunda hareket edildiği öne sürülen 19 kişi, Kahramanmaraş 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaları devam ediyor. Davanın 23 Mayıs 2022 tarihinde görülen duruşmasında Yazıcıoğlu ailesinin avukatlarının talebi doğrultusunda tanık olarak dinlenmesine karar alınan Muhsin Yazıcıoğlu'nun korumaları Murat Tekin ile Lokman Çınar, Ankara 25'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada ifade verdiler. 

"Son zamanlarında zaman zaman silah taşırdı"

Büyük Birlik Partisi kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düştüğü gün görevli olan yakın koruması polis memuru Murat Tekin, Kahramanmaraş'ta 19 kişinin yargılandığı dava kapsamında, Ankara 25'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tanık olarak ifade verdi. Tekin, ifadesinde, "Başkan, son zamanlarında zaman zaman silah taşırdı. Helikoptere binerken silahı yanında mıydı bilmiyorum" ifadelerini kullandı. 


"Sen doğuda da yanımdaydın, dinlen, burada kal"

İl başkanıyla yaptıkları görüşmede helikopterde 3 gazeteci olacağını ve yer kalmadığını ifade eden Tekin, "Emniyet ve istihbarattan herhangi bir bilgi gelmedi. Son zamanlarda zaman zaman silah taşırdı başkan. Son gün kendisini Sivas'taki evine bıraktığımda da silah bendeydi ve kendisine teslim ettim. Helikoptere binerken yanında mıydı bilmiyorum. Silahı yanında olurdu, başkan yanına almazsa silah ya bizde ya arabada bulunurdu. Kazadan önceki son gün başkanla birlikteydik. Sivas'ın kenar bir mahallesinde seçim ofisinin açılışını yaptık. İl Başkanı Erhan Üstündağ bana gelerek helikopterde yer olmadığını, benim gelmeme gerek olmadığını, kendisinin gideceğini söyledi. Ben de 'Olmaz öyle şey, sen il başkanısın ben giderim' dedim. Aslında şaka yaptım ama kendisi ciddiye almış. Araçta başkanla konuşurken aramızda geçen bu konuşmayı aktarmış. Başkan da yanıma gelerek "Sen doğuda da yanımdaydın, dinlen, burada kal' dedi. Daha sonra ben kendisini silahıyla eve çıkardım. Kendisini son görüşüm de bu oldu. İl başkanıyla aramızda geçen konuşmada kendilerinin 3 kişi olduğunu bir de gazeteci olacağını, bana yer kalmadığını söyledi." diye konuştu.

"Silahı vardı ancak çok taşımazdı"

Son zamanlarda Muhsin Yazıcıoğlu'nun arabada silah bulundurduğunu ifade eden Çınar, silahını normla şartlarda yanında taşımadığını dile getirerek, "Çanta taşıyıp taşımadığını hatırlamıyorum. Ancak elinde büyük bir çanta değil, küçük bir çanta olduğunu hatırlıyorum. Silahı vardı ancak çok taşımazdı. Son zamanlarda arabada bulunduruyordu. Arabada silahı devamlı bulundurduğu benim de dikkatimi çekmişti. Sivas'ta daha önce meydana gelen kazada ben vardım ve herhangi bir şüpheli durum olup olmadığını bilmiyorum. Bolu Tüneli'ndeki kazada da şüpheli olabileceği konuşulmuştu" ifadelerine yer verdi.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal