Japon Kültüründen Kabuki Fırça İncelemesi

Hemen hemen her kadın makyaj yapmaktan hoşlanır. Doğru ürünler ile yapılan makyaj her zaman ilgi çekici olmanıza yardımcı olur. Peki makyaj yaparken kullandığınız fırçalar hakkında ne kadar bilgiye sahipsiniz? İşte makyajınızda kullanabileceğiniz kabuki fırçanın özellikleri...

18.07.2020-12:30 - (Son Güncelleme: 18.07.2020-12:13) Japon Kültüründen Kabuki Fırça İncelemesi

Makyaj yaparken yalnızca kozmetik ürünlerinden değil çeşitli malzemelerden de faydalanılır. Daha profesyonel bir görünüm yakalamak için doğru fırçaları doğru amaçlar için kullanmak önemlidir. Fırçaları yakından tanıyarak siz de makyajınızda daha profesyonel bir görünüm sağlayabilirsiniz.

KABUKİ FIRÇA NEDİR?

Kabuki fırçanın kökeni Japonya’ya dayanmaktadır. Japonya tiyatrolarında oyuncular yüzlerine ağır makyajlar yapmak zorundalar. Beyaz pirinç pudrasını tüm yüzlerine yayıp belirgin bir renk elde etmek için bu tarz fırçalardan yararlanırlar. Günümüzde kabuki fırça, en çok fondöten uygulamak için kullanılır. Sevilmesinin en büyük nedeni ise fırça izi bırakmadan ve çok fazla ürün kaybetmeden uygulama sağlamasıdır. Kullanırken önce yuvarlak hareketlerle, sonra da tampon hareketlerle uygulama yapmak verim almanızı sağlar.

KABUKİ FIRÇANIN YAPISI NASILDIR?

Sık ve sert kıllara sahip olan kabuki fırçalar aynı zamanda da küt uçludurlar. İlk küt uç şeklinde üretilmiştir fakat daha sonra farklı uygulamalar için farklı uçlu modelleri üretilmiştir. Sentetik kıllardan üretilebildiği gibi keçi, at kılı gibi organik olan fırçalar da mevcuttur. Makyaj sanatçıları fondöten uygulamak için en çok bu fırçayı kullanırlar.

KABUKİ FIRÇANIN ÖZELLİĞİ NEDİR?

Kabuki fırçalar, fazla ürün kaybetmeden tüm yüze homojen bir uygulama yapmak için tasarlanmıştır. Fırça izi bırakmaz. Asıl çıkış noktası toz pudra uygulamadır ama günümüzde allık, kontür gibi uygulamalar yapmak için üretilmiş olanları da vardır. Ürünü çok homojen dağıttığı için fondöten uygulamalarında son derece ilgi görmektedir. Son derece uzun ömürlü ve sağlam fırçalardır. Uygulaması kolay, istenilen etkiyi hızlı şekilde veren makyaj aletlerindendir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal