03.03.2020-11:09 (Son Güncelleme:27.04.2024-17:03)


1

Kadınların cilt kusurlarına kapatmak, daha güzel ve canlı bir görünüme kavuşmak için başvurduğu yöntemlerin başında makyaj gelir. Günümüzde makyaj çok daha profesyonel bir alana yöneldi. Kullanılan ürünler, markalar ve makyaj aksesuar çeşitleri her geçen gün hızla artıyor. Makyajın rengarenk dünyasına dalmadan önce, sağlığınıza zarar vermemek için içeriğinde bulunan hammaddelere dikkat etmek gerekiyor. İşte makyaj malzemelerinin içeriğinde bulunmaması gereken kimyasallar...



2

Ftalat

Ftalat

Bu kimyasal özellikle plastik malzemelere elastikiyet katmak için kullanılır. Daha çok ambalaj malzemelerinde görülmekle birlikte oje ve esans içeren makyaj malzemelerinin içeriğinde de tespit etmek mümkündür. Ülkemizde ftalat kullanımı yasaklanmıştır. Bu nedenle internet üzerinden yurtdışından yapacağınız alışverişlerde, ürün içeriğinde ftalat olmamasına dikkat etmeniz gerekir.



3

Alüminyum

Alüminyum

Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz alüminyum, vücutta birikerek, ağır metal zehirlenmelerine ve Alzheimer gibi hastalıklara neden oluyor. İçerik kontrolü yaparken mutlaka alüminyum olup olmadığını da kontrol etmelisiniz.



4

Parfüm

Parfüm

Parfümü direkt olarak vücuda sıkmak bile bu denli zararlıyken, cilde sürmek ve tüm gün cildi maruz bırakmak çok daha zararlıdır. Parfüm içeren makyaj malzemeleri, cildinizde iritasyona, akne veya sivilce oluşmasına neden olabilirler. Özellikle, fondöten, allık ve pudra gibi yüzünüzün tamamına uyguladığınız ürünlerde parfüm içerikli olmamasına dikkat etmelisiniz.



5

İzopropil Alkol

İzopropil Alkol

Alkoller genel olarak, cildin nem ve yağ dengesini bozduğu için uzak durulması gereken hammaddelerden biridir. Kullanacağınız makyaj malzemesinde izopropil alkol bulunuyorsa bu durumu tekrar gözden geçirmelisiniz gerekir.



6

Petrolatum

Petrolatum

Neredeyse rujun ana hammaddesi olduğu bilinen petrolatum, petrol türevi bir hammadde olması nedeniyle sağlık için çok büyük bir tehlike arz eder. Rujun yenebilme durumunu da göz önüne alırsak daha çok bitkisel içerikli olan ürünler tercih edilmelidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr