İzmir'deki Hortum Felaketinin Büyüklüğü Gün Doğunca Ortaya Çıktı

İzmir Çeşme'de geçen akşam gerçekleşen hortum afetinin boyutu gün doğunca meydana çıktı. Hortumun birbirine kattığı bölgede bulunan ev ile arabaların oldukça zarar aldığı görülürken, 16 vatandaşın yaralandığı afetten en çok zarar gören Alaçatı Mahallesinde bulunan lüks site görüntülendi.

12.02.2021-14:17 - (Son Güncelleme: 12.02.2021-14:17)

İzmir Çeşme'ye bağlı Alaçatı Mahallesinde meydana gelen hortum önüne  çıkan her şeyi yıktı, savurdu. Alaçatı Port Limanı'nda yer alan bir takım tekneler ile 2 lüks yat alabora oldu, ağaçlar ile elektrik direkleri devrildi.

Hortumun etkisiyle pek çok araç devrildi. Ev il iş yerlerinde ciddi hasarlar oluşurken, birçok evin çatısı uçtu. Yıkılan çatıların altında ezilen küçükbaş hayvanlar da öldü.

Kuvvetli sağanak ile fırtına zamanlarında gözlerin çevrildiği önemli mahalle Mavişehir'de vatandaşlar harekete geçti. Site idarecileri uyarı siren çaldı. Görevliler, denizde su seviyesinin arttığını mahalleyi su basma riski oluştuğunu açıkladı.

hortum68746435

 Mahallenin su altında kalma tehlikesine karşı yöre halkı evlerinden çıkmamaları hususunda uyarırken, park halinde olan araçlarında bir an evvel denizden uzak yerlere çekilmesi için çağrısı yaptı.

hortum112332

Alaçatı Port'ta bir vincin devrilmesiyle şantiyede bulunan konteynerlerde olan 16 işçi yaralandı. Hortumun boyutları da sabah olunca gün yüzüne çıktı. 

5hortum53566

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran 16 kişinin yaralandığını belirtti ve "Çok şükür ki hayatını kaybeden olmadı" diye konuştu. 

hortum6

Hortumun Alaçatı Port kısmında büyük hasarlara yol açtığını ifade eden Oran, ilk tespitlere göre dört teknenin battığını, on aracın hasar gördüğünü dile getirdi. Hortumun Büyük Sanayi mevkiini de olumsuz etkilediğini, çatıları uçurduğunu dile getirdi.

hortum3354356

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'de açıklamasında, "Ekiplerimiz görevinin başında. Yaralı hemşehrilerimize geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal