Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uzay Projesinden Bir Kesim Rahatsız Oldu!

Memleketi Rize'de önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Uzay Programına vurgu yaparak, bu projeyi küçümseyen kesime sert çıktı!

12.02.2021-14:19 - (Son Güncelleme: 12.02.2021-14:19)

Aylar sonra Rizeli hemşehrileriyle buluşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada gündeme yönelik açıklamalarda bulundu.

Ülke gündemini son zamanlarda yoğun bir şekilde meşgul eden Uzay programına yönelik konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalif kesimin her iyileştirmeye olduğu gibi buna da karşı geldiğine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rize’de yaptığı açıklamaları sizler için derledik…

(UZAY PROGRAMI MÜJDESİ) ''KALBİNDE AZICIK ÜLKE SEVGİSİ OLAN HERKESİ HEYECANLANDIRMIŞTIR''

Türkiye'nin uzay yarışında böylesine iddialı hedefler ortaya koyması, kalbinde azıcık ülke sevgisi olan herkesi heyecanlandırmıştır. Maalesef bir kesim var ki ülkelerinde yaşanan her iyi, olumlu, hayırlı gelişme onların üzerinde adeta kabus gibi çöküyor. Rahatsız oluyorlar.

Kimi şakaya vurarak, kimi de göstere göstere husumetlerini, kinlerini, nefretlerini sergilemekten çekinmiyor. Dünyada kendi ülkesinin felaketini dileyecek ve yaşanan her felaketten haz duyacak kadar insanına yabancılaşmış başka bir kesim var mıdır, bilmiyorum.

Türkiye'nin ilan ettiği her hedefi, sağladığı her başarıyı, kat ettiği her mesafeyi kahırla karşılayan bu kesimi mazur görmek istiyoruz. Ama maalesef bu hüsn-ü niyeti bile hak etmiyorlar.

Artık bu ruh hali siyasi rekabetle, ideolojik çekişmeyle, dünya görüşü farklılığıyla, hatta çıkar çatışmasıyla izah edilmeyecek bir görünüme bürünmüştür.

 Bölünmüş yol, otoyol yaparsınız... Ne diyorlar? Buraya uçak mı inecek? Havalimanı yaparsınız, 'buraya uzay mekiği mi inecek' derler. Uzay programı açıklarsınız, 'yapacak başka işiniz mi kalmadı' derler.

'DÜNYA'YA MI SIĞMADINIZ?' DİYECEKLERİNİ ŞİMDİDEN DUYAR GİBİYİM."

Kurum bütçesiyle birçok farklı kurumun aynı amaç doğrultusunda yürüttükleri projelerin bütçelerinin farkını bilmeden 'bu parayla mı?' diye burun kıvırırlar. Yarın öbür gün uzaya kendi aracımızı, kendi bilim insanımızı gönderdiğimizde 'Dünya'ya mı sığmadınız?' diyeceklerini şimdiden duyar gibiyim."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal