İzmir'de Yeşil Koltuk Sistemi Yoğunluğa Sebep Oluyor

İzmir’de kapasitelerinin % 50'sinden fazla yolcu almayan otobüslere binemeyen vatandaşlar, şoförlerle tartıştı. Halk sefer sayılarının çoğatılmasını talep etti.

17.04.2020-17:12 - (Son Güncelleme: 17.04.2020-16:58) İzmir'de Yeşil Koltuk Sistemi Yoğunluğa Sebep Oluyor

İzmir’de kapasitelerinin % 50'sinden fazla yolcu almayan otobüslere binemeyen vatandaşlar, şoförlerle tartıştı. Halk sefer sayılarının çoğatılmasını talep etti.

Coronavirüs salgınıyla mücadelede, toplu taşıtlarda pek çok kentte yeni tedbirler alındı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'de toplu taşıtlarında 'yeşil koltuk' uygulamasını devreye aldı.

ARAÇLAR % 50 KAPASİTE İLE ÇALIŞIYOR

Uygulamada belediye otobüsleri, metro, vapurlar ile tramvay vagonları, aktarma merkezleri, İZBAN trenleri, vagonlar, iskelele ve duraklara uyaran yazılar asıldı.

Toplu taşıtlarda da güvenli oturma düzeni sağlandı. İnsanların birbirine temasta bulunmaması adına toplu taşıtlardaki koltukların yarısına yeşil nokta yazıları yapıştırıldı.

ŞOFÖR YOLCULARI SAYIYLA ALIYOR

ESHOT otobüslerinde şoförler binen yolcuları teker teker sayıyor ve kapasite dolduğunda otobüs hareket ediliyor. Kapasite dolduğu için binemeyenler de peşinden gelen otobüse yönlendiriliyor.

SEFER SAYISININ YETERSİZLİĞİ TEPKİ TOPLADI

Yeşil koltuk sitemine mümkün olduğunca uyulurken, otobüslere binemeyen bir takım vatandaşlar da sefer sayılarının yetersizliği sebebiyle belediyeye tepkisini gösterdi, şoförlerle tartıştı.



"OTOBÜSLER KISITLANMASIN"

Ulaşımdan yararlanmada sıkıntı yaşayan vatandaşlar, seferlerin çoğaltılması için belediyeye seslendi. Sefer sayısının yetmediğini belirten vatandaşlardan Tuncay Çakmak (29), "Sosyal mesafede 15-20 metre uzaklık olacak. Otobüsler kısıtlanmasın. Kuyruk oluyor. İki, üç saat bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Oktay Canbolat (42) da, "Bütün otobüsler aynı saatte hareket etmemeli. Kademeli olarak 5 ya da 10 dakika arayla kalkmalı. Burada tüm otobüslerin dolduğunu düşünün, 3 durak sonra binmek isteyen otobüse binemeyecek" ifadesini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal