İzmir'de cami hoparlöründen yine müzik yayını! Bülent Ersoy Yüzünü göremem şarkısı çalındı!

İzmir'de gece saatlerinde camilerin merkezi ezan sistemlerine girilerek kısa süreli müzik yayını yapıldı. Cami hoparlöründen Bülent Ersoy’un “Yüzünü göremem” adlı şarkısı çalınca görevliler olaya hemen müdahale etti. Olaya ilişkin soruşturma başlatılırken, daha önce de 2 gün üst üste camilerde müzik yayını yapıldığı dikkatlerden kaçmadı. İşte detaylar...

26.05.2022-13:46 - (Son Güncelleme: 26.05.2022-17:27)

İzmir'in Torbalı ilçesinde yer alan Yunus Emre ve Ayrancılar Merkez camilerinden yapılan müzik yayını duyanları şok etti. Cami hoparlöründen Bülent Ersoy'un seslendirdiği "Yüzünü Göremem" şarkısı çalınırken bunu duyan görevliler olaya heöen müdahale etti. Yaşanan sosyal medyada gündem oldu.

Müftülük açıklama yaptı! "Sistem hemen kapatıldı"

İzmir'de dün akşam 22.00 saatlerinde meydana gelen müzik olayına ilişkin İzmir İl Müftülüğü ses sistemine girilip müzik açıldığını ve durumun fark edilmesinin üzerine hemen yetkililer tarafından müdahalelerin gerçekleştiği ve müziğin kapatıldığı açıklandı. Aynı zamanda olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

cami hoparlöründen müzik

Aynı olay daha önce de yaşandı

Geçtiğimiz senelerde yine İzmir'de 2 gün üst üste cami hoparlöründen müzik yayını yapılmıştı. Bu olay vatandaşın tepkisini çekmişti. 20 Mayıs 2020'de gerçekleşen bu olayda İzmir'in çeşitli yerlerinde bulunan camilerin hoparlöründen kimliği bilinmeyen kişiler tarafından İtalyan partizan şarkısı olan "Çav Bella" çalınmıştı. Bu olayın üzerine de soruşturma başlatılmıştı. Bunun hemen ardından 21 Mayıs gününde de Bornova ve Bayraklı ilçelerinde bulunan camilerin hoparlöründen Selda Bağcan'ın şarkıları çalınmıştı. Bu olayların önüne geçebilmek için İzmir İl Müftülüğü'nün verdiği kararla merkezi ezan sistemi uygulaması durdurulmuştu. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın merkezi ezan sistemden vazgeçilmesi tavsiyesine rağmen bazı il ve ilçelerde bu sistem sürüyor.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal