İYİ Parti’de İstanbul adayı seçimden çekildi: Yeni İBB adayı ortaya çıktı

İYİ Parti’de seçimlerdeki İstanbul adayını Ali Fatinoğlu olması bekleniyordu. Ancak Fatinoğlu’nun adaylıktan son anda çekildiği ve yerine Buğra Kavuncu’nun İYİ Parti İBB adayı olduğu belirtildi. Detaylar haberimizde…

23.01.2024-11:50 - (Son Güncelleme: 23.01.2024-16:51)

İYİ Parti’nin yerel seçimlerde aday göstereceği aday konusunda belirsizlik devam ederken, bir iddiaya göre adayın Buğra Kavuncu olacağı belirtiliyor. 

Önce aday oldu sonra çekildi

İYİ Parti Genel Merkezi Genel Başkan Yardımcıları Buğra Kavuncu ve Burak Akburak, geçtiğimiz pazartesi günü İYİ Parti adına iş insanı Ali Fatinoğlu'na İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için resmi teklifi sundu. Ancak, geçen hafta yapılan görüşmede adaylığı kabul ettiği bildirilen Ali Fatinoğlu, dün adaylıktan çekildiğini açıkladı.

İYİ Parti adayı

Karşılıklı uyumsuzluk vardı

Ali Fatinoğlu’nun adaylıktan çekilmesi hakkında, Evet, geçen hafta bana adaylık resmi olarak teklif edildi ancak ben karşılıklı uyumsuzluktan dolayı adaylıktan çekildim ve bunu İYİ Parti Genel Merkeze de bildirdim” dediği bildirildi.

Akşener, Kavuncu’yu zorladı

İddiaya göre Fatinoğlu’nun adaylıktan çekilmesi sonrasında İYİ Parti'nin İstanbul adayı, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu olacağı kaydedildi. Buğra Kavuncu, Meral Hanım'ı adaylığa zorlayan ve güvenilirlik testine tabi tutan bir isimdi çünkü Kavuncu, Ekrem İmamoğlu'na karşı aday olmak istemiyordu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal