İTO’dan faiz artışı mesajı: ‘Dezenflasyona karşı etkili ama tek silah değil’

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “Faiz artışı dezenflasyon sürecinin en etkili silahı, ancak yegane silahı da değil” ifadelerine yer verdi.

09.02.2024-11:58 - (Son Güncelleme: 09.02.2024-17:40)

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, Oda’nın Şubat ay Meclis toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Merkez Bankası’nın faiz artışı politikası hakkında değerlendirmelerde bulunan Avdagiç, “Faiz artışı dezenflasyon sürecinin en etkili silahı, ancak yegane silahı da değil. Para politikasındaki sıkılık, maliye politikasıyla desteklenmediği sürece, enflasyonla mücadele programı sınırlı kalabilir. Bu nedenle para ve maliye politikasının uyumuna ve bu uyumu destekleyecek yapısal reformlara önem verilmeli” dedi.

Piyasalara güven verdi

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı'na atanan Fatih Karahan'a başarılar dileyerek, "Biz Sayın Karahan’ın başkanlığında Merkez Bankası’nın ülkemize ve iş dünyamıza kalıcı kazanımlar sağlayacağına inanıyoruz. Merkez Bankası’ndaki başkanlık değişim süreci, yanlış anlamalara meydan vermeyecek şekilde doğru bir iletişimle yönetildi. Başkan değişikliğinin politika değişikliği ile ilişkisinin bulunmadığı yönündeki kararlılık beyanları, piyasalara güven verdi" açıklamasında bulundu.

Şekib Avdagiç

Terör saldırılarının art arda gelmesi tesadüf değil

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, Meclis konuşmasında son dönemde gerçekleştirilen terör saldırılarına dikkat çekerek şunları söyledi: 

"Çağlayan Adliyesi önünde gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyorum. Sarıyer’deki Santa Maria İtalyan Kilisesi’ne yönelik saldırıyı telin ediyorum. Bu olaylar, Fatih Camii imamına saldırı ile başlamıştı. Bütün ülkemizin huzurunu hedef alan saldırıların birbiri ardına gelmesinin rastlantı olmadığı çok açık. İş dünyası olarak şunun altını çizmek isterim. Terör örgütlerini maşa gibi kullanıp, Türkiye’de kaos oluşturmak isteyenler, bunu asla başaramayacaklar. Dün olduğu gibi bugün de teröristlere karşı kenetlenip bir ve beraber olacağız, hedeflerine ulaşmalarına asla izin vermeyeceğiz. Türkiye’nin büyüklüğü ve milletimizin kararlılığının bu saldırıları akim bırakacağından zerrece şüphem bulunmuyor."

Seçilecek belediye başkanlarından bölgelerini depreme hazırlamalarını bekliyoruz

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin birinci yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, milletin ve devletin çabalarıyla bölgenin yeniden imar edildiğini belirterek, “Bu illerimizin hepsi, tahmin edilenden daha kısa sürede ayağa kalkacak, imarıyla olası depremlere karşı bizim iftiharımız olacak” dedi. Avdagiç, İstanbul ve diğer şehirlerdeki belediye başkanlarından deprem hazırlıkları konusunda sorumluluk almalarını istedi, Türkiye'nin deprem bölgesinde olduğunu unutmamalarını ve tedbirleri hayata geçirmelerini beklediklerini ifade etti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal