MOSSAD soruşturmasında yeni detaylar ortaya çıktı: 4 şüpheli daha suçunu itiraf etti

İsrail İstihbarat Servisine (MOSSAD) para karşılığında bilgi sızdırdığı iddiasıyla başlatılan operasyonda 7 kişi tutuklanmıştı. Devam eden soruşturmada 4 şüpheli daha MOSSAD’a bilgi sızdırdığını itiraf etti.

09.02.2024-11:44 - (Son Güncelleme: 09.02.2024-17:40) MOSSAD soruşturmasında yeni detaylar ortaya çıktı: 4 şüpheli daha suçunu itiraf etti

İstanbul Cumhuriyeti Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ekiplerinin ortak düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 9 şüpheliden 7’sinin tutuklandığı belirtildi.

Yabancı şahıs ve şirketler araştırılsın

AA’da yer alan habere göre; Sevk yazısına göre, "özel dedektiflik" adı altında faaliyet gösteren ve İsrail İstihbarat Servisi Çevrimiçi Operasyon Merkezi (İÇOM) ile 2019'dan beri bağlantılı olduğu belirlenen şüpheli G.K, İÇOM ekibinde yer alan Yuriy Kovalchuk tarafından verilen talimatlar doğrultusunda yabancı şahıslar ve şirketlere yönelik araştırma, keşif ve takip faaliyetlerini yerine getirdiği iddia ediliyor.

G.K'nin, bu faaliyetlerle maddi menfaat elde ettiği ve S.A.Y, F.S.K, S.Y, Y.A.D. gibi 6 kişiyle birlikte, aralarında eşi ve üvey oğlunun da bulunduğu şahıslar hakkında bilgi toplama eylemleri gerçekleştirdiği ifade ediliyor. Ayrıca, şüphelinin devletin veri tabanındaki bilgilere kamu kurum ve kuruluşlarındaki irtibatları aracılığıyla eriştiği ve bu bilgileri "casusluk" suçundan tutuklu olan diğer şüpheli M.K. ile maddi karşılıkta bulunarak paylaştığı da belirtiliyor.

MOSSAD

4 şüpheli daha itiraf etti

M.K'nin, G.K'ye 2019-2022 tarihleri arasında bilgi sağlamak karşılığında G.K'nin hesabına 64, eşinin hesabına ise 35 kez ödeme yaptığı ortaya çıktı. Sevk yazısında, dijital materyallerin incelenmesi sonucunda MOSSAD görevlileriyle iletişim kayıtlarına ulaşılan G.K'nin, bu gerçeği kabul ettiği belirtiliyor. Ayrıca, G.K'nin takip esnasında eşiyle birlikte hareket ettiği ve aile görüntüsü vermek adına bu yöntemi kullandığı tespit edildi.

G.K'nin eşi F.S.K. ise şüpheliler arasında yer alıyor. Yazıda, F.S.K'nin banka hesaplarında olağan dışı ve çok sayıda para hareketinin tespit edildiği, aynı zamanda takip ve bilgi toplama faaliyetlerinde bulunduğu için para trafiğinden haberdar olduğu ifade ediliyor. F.S.K'nin, beyanlarında bu durumları kısmen kabul ettiği belirtiliyor.

B.Y'nin de eşi S.Y. ile birlikte takip işlemlerinde yer aldığı ve hedeflerindeki kişilerin araçlarına GPS cihazı yerleştirip fotoğraflarını çektikleri yazıda belirtiliyor. Çiftin birlikte hareket ederek "casusluk" faaliyeti gerçekleştirdiği öne sürülüyor.

MOSSAD davası hakkında

MİT'in yaptığı çalışma sonucunda, MOSSAD'ın Türkiye'deki hedeflerini özel dedektifler aracılığıyla takip ettiği tespit edilmişti. İsrail istihbarat servisinin, bu dedektifler vasıtasıyla hedeflerine yönelik çeşitli faaliyetlerde bulunduğu belirlenmişti. Bu faaliyetler arasında biyografik bilgi toplama, keşif, tahkikat, fotoğraf-video çekme, canlı takip ve takip cihazı yerleştirme gibi işlemler yer alıyordu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 9 şüphelinin elde ettikleri bilgileri özel dedektifler aracılığıyla MOSSAD'a sattığı ortaya çıkarılmıştı. İstanbul ve İzmir'de gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 7 şüpheli yakalanmıştı. Diğer iki şüphelinin ise daha önce aynı suçlarla ilgili tutuklandığı bilgisi paylaşılmıştı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal