İsviçre'de PKK sempatizanları, Türk vatandaşlarına saldırdı!

İsviçre'de PKK sempatizanları, Türk vatandaşlarına saldırdı. İsviçre'nin Basel şehrinde düzelenmiş olan 23 Nisan kutlamalarında terör örgütü PKK sempatizanları, Türk vatandaşlarına saldırdı. İşte haberin detayları...

09.05.2022-08:44 - (Son Güncelleme: 09.05.2022-10:00)

İsviçre'nin Basel şehrinde Türk vatandaşları tarafından 23 Nisan kutlama etkinliği programı düzenlendi. Yapılan etkinliğe çok sayıda kişi katılım gösterdi, terör örgütü PKK yandaşları tarafından saldırı meydana geldi. Çirkin saldırı anında büyük bir arbede yaşanırken, sayıları neredeyse 40'a yakın olduğu düşünülen PKK'lı saldırganlar, Türk vatandaşlarına karşı önce sözlü bir şekilde hakaret etti ve daha sonrasında kutlama alanını koruma altına almak adına kullanılan demir bariyerleri vatandaşlara doğru attı. Yaşanan olayda oldukça fazla kişi yaralandı. Gelen bilgilere göre yaralılardan bazılarının durumunun da ağır olduğu söylendi. İsviçre medyası ise yaşanan olayın öncesinde planlanmış bir saldırı olduğunu açıkladı ve olaya yönelik soruşturma başlatıldı. 

Dışişleri Bakanlığı İsviçre'deki saldırıyı kınadı 

Dışişleri Bakanlığı, İsviçre'nin Basel şehrinde 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali'ne yönelik hedef alınan saldırıyı şiddetle kınayıp, ''Bir terör örgütünün ve sempatizanlarının Avrupa'nın göbeğinde bir çocuk şenliğini hedef alacak kadar alçalmış olmaları, terör örgütünün çirkin yüzünü uluslararası kamuoyuna bir kez daha göstermiştir. Saldırıda yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, bu menfur eylemin faillerini süratle adalete teslim edilerek, hak ettikleri cezayı almalarını bekliyoruz'' şeklinde belirtildi.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal